Unic în România. Şoferii fac slalom printre stâlpii de iluminat din mijlocul străzii. Cum s-a ajuns aici FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stâlpi de iluminat în comuna Ciurea, lângă Iaşi / FOTO: Andrei Luca

Şoferii care trec pe strada Petalelor din comuna Ciurea sunt nevoiţi să facă slalom printre stâlpii lăsaţi în mijlocul drumului, din cauza unor neînţelegeri.

Şoferii dintr-o comună de la marginea Iaşului fac slalom cu maşinile printre stâlpii de iluminat. 

Totul a pornit în momentul în care, compania de electricitate, a extins iluminatul stradal, iar în zonă erau construite foarte puţin case. Printre primii proprietari de pe strada Petalelor din comuna Ciurea se număra Corneliu M., iar compania de electricitate şi-a luat ca reper gardul acestuia. 

GALERIE FOTO CU STÂLPII DIN CIUREA

Cu timpul, tot mai multe case s-au construit în zonă, iar la un moment dat s-a luat decizia de a se mări strada pe care încăpea doar o maşină şi jumătate, cu indulgenţă. Majoritatea proprietarilor au căzut de acord să renunţe la câţiva metri din curte şi şi-au retras gardurile, pentru a mări strada, cu excepţia lui Corneliu M., care a refuzat. 

Primarul comunei, Cătălin Lupu, spune că ar vrea ca situaţia să se rezolve, dar nu poate face nimic, dacă proprietarul primei case de pe strada Petalelor nu vrea să doneze o bucată de pământ către Primărie.

„Acum 20 de ani erau doar două, trei case în zonă. Cei care au cumpărat acolo şi-au retras gardurile pentru că strada era prea îngustă. Nu toţi şi-au retras gardurile. În 2021 ne axăm pe extinderea iluminatului în zonele unde nu este curent. Am discutat acolo, dar nu au vrut să renunţe la o bucată de teren. Ar costa în jur de 2.000 de lei mutarea unui stâlp. Ne putem implica doar dacă o bucată de teren este donată Primăriei Ciurea. Altfel, nu se poate interveni. Nu este o investiţie cu prioritate zero”, a precizat primarul Cătălin Lupu, pentru bzi.ro.

Proprietarul casei spune că nu va renunţa la bucata de pământ necesară Primăriei şi sfătuieşte autorităţile să mute stâlpii pe partea stângă a străzii.

”Nu renunţ la nicio bucată de pământ. Chiar şi-aşa mi se pune praful pe geamuri, nu încurc eu lucrurile. Stâlpii pot fi mutaţi. Reţeaua de iluminat a fost extinsă în 1998, când nici măcar nu era o stradă. Ultimii proprietari de la vale au vândut terenurile de pe stradă. Poate vor într-o zi să facă aeroport în curtea mea. Ar putea lua în calcul să pună stâlpii pe partea stângă, pentru a fi în linie dreaptă. Să găsească o soluţie. Autorizaţiile de construire nu sunt date de actualul primar”, a spus Corneliu M., conform aceleiaşi surse.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

FOTO Casa din paie la preţ de garsonieră, soluţia unor clujeni pentru a scăpa de cea mai scumpă piaţă imobiliară din ţară

 

Mărturia medicului de gardă din noaptea incendiului  de la „Matei Balş“. „Infirmiera a văzut cum ardea pacientul“