Test de cultură generală despre literatură. Cine a scris „Pinocchio“?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vă propunem un test de cultură generală alcătuit din întrebări despre literatură. Ne puteţi scrie la secţiunea de comentarii câte răspunsuri aţi ştiut.

1. Cine a scris „O zi din viaţa lui Ivan Denisovici”?

a) Alexander Puşkin 

b) Fiodor Dostoievski 

c) Alexandr Soljenitîn

2. Ce rege francez domneşte în perioada descrisă de Alexander Dumas în „Cei trei muşchetari”?

a) Ludovic I 

b) Ludovic al XIII-lea

c) Ludovic al XIV-lea

3. Ce naţionalitate are scriitorul Ismail Kadare?

a) albaneză

c) greacă

c) bulgară

4. În ce ţară a murit Gabriel Garcia Marquez?

a) Columbia 

b) Bolivia

c) Mexic

5. Cine a scris „Naşul”?

a) Roberto Saviano 

b) Giovani Falcone 

c) Mario Puzo

6. Cine a câştigat primul premiu Nobel pentru literatură?

a) Rudyard Kipling 

b) Selma Lagerlöf 

c) Sully Prudhomme

7. Cine a scris „Pinocchio”?

a) Carlo Collodi 

b) Lewis Caroll

c) Rudyard Kippling

8. Care dintre următorii câştigători ai premiului Nobel este născut în România?

a) Günter Grass

b) Herta Müller

c) Elfriede Jelinek

9. Cine a scris „Împăratul muştelor?”

a) William Golding 

b) Octavio Paz

c) Dario Fo

10. Cine a scris „Shining”?

a) J.K Rowling 

b) Stephen King 

c) Isac Asimov

Răspunsuri corecte: 1 – c, 2 – b, 3 – a, 4 – c, 5 – c, 6 – c, 7 – a, 8 – b, 9 – a, 10 – b.

Mai multe pentru tine:
Top 7 sandwich makere 2026: Transformă gustările acasă în adevărate delicii gourmet, rapid și fără efort
Top 7 prăjitoare de pâine 2026 – Ghid complet pentru dimineți perfecte și alegeri fără regrete
Crocant, sănătos, rapid, fără ulei și fără stres – Cele mai bune air fryere din 2026 care îți vor schimba modul de a găti! Profită de ofertele eMAG
Top 6 grătare electrice 2026: Fripturi suculente perfect rumenite, panini aurii și legume crocante, fără fum sau bătăi de cap + ghid de cumpărare
De ce este coliva sănătoasă pentru organism? Iată ce beneficii are asupra tractului intestinal: „Atât timp cât nu are zahăr rafinat, e bună!”
De ce e bine să dăm de pomană, de Moșii de Iarnă. Silviu Biriș: „Mulți oameni pleacă de aici triști.” De ce arpacașul pentru colivă se spală în 9 ape?
Proxenetism la Palat? Ducesa i-a oferit lui Jeffrey Epstein o femeie „singură și cu un corp grozav”. Nici fiicele ei n-au scăpat
Cele mai bune aparate de gătit cu aburi în 2026: Top 5 modele eMAG pentru mese rapide, sănătoase și fără grăsimi – magia aburului în bucătărie
Cifrele care spun o poveste de iubire. Răzvan Bănică, mărturii care fac să plângă orice femeie. Legătura care i-a dus o puternica etichetă la „Power Couple”
Ce s-a întâmplat exact când Nicolae Ceaușescu s-a întâlnit cu Părintele Arsenie Boca: „Vă vor cerne!"
Top 7+ cuptoare electrice de masă 2026 – gătește rapid, uniform și fără compromis. Află dacă ai nevoie de acest electrocasnic și cumpără online