O femeie însărcinată a murit la Maternitatea "Cuza Vodă" din Iaşi din cauza unei hemoragii masive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maternitatea "Cuza Vodă" din Iaşi

Pacienta, în vârstă de 38 de ani, fusese fertilizată in vitro şi a suferit o serie de complicaţii rare. În prima fază, a fost operată la spital, dar medicii n-au mai putut-o salva.

Tragedia a avut loc în dimineaţa zilei de 29 iunie. Femeia în vârstă de 38 de ani, de profesie inginer, care fusese fertilizată in vitro la o clinică din Bucureşti, s-a prezentat la maternitatea din Iaşi în stare critică.

Medicii au diagnosticat-o cu apoplexie utero-placentară şi au operat-o. Au descoperit că fătul, cu o greutate de 2.200 grame, era mort în burta mamei de câteva ore. Ulterior avortului i-au îndepărtat şi uterul. 

"Pacienta era urmărită de unul din medicii noşti pentru sarcina obţinută prin fertilizare in vitro şi cu trombofilie cu tratament cu anticoagulante. Se prezintă în cursul dimineţii de joi, la ora 11.10, în triajul spitalului cu stare generală alterată. La prima examinare părea că este şoc hemoragic. Examinarea efectuată de medicul obstetrician a pus în evidenţă apoplexie utero- placentară cu făt mort intrauterin. S-a intrat de urgenţă în sală, s-a practicat cezariană şi se extrage un făt mort de 2.200 de grame", a precizat Maria Stamatin, şefa Clinicii de Neonatologie.

Emoţionant! Nou-născutul abandonat pe câmp a fost salvat de sora lui UPDATE

Oficialii spitalului susţin că, după operaţie, femeia se simţea bine. Cu toate acestea, aseară, 28 iunie, în jurul orei 22.00, pacienta a făcut o hemoragie masivă, iar echipa de medicii a dus-o din nou în sala de operaţii. În ciuda eforturilor celor de la maternitate, femeia a murit astăzi dimineaţă, în jurul orei 04.00.

"În jurul orei 22.00, starea generală a pacientei se alterează brusc şi apare hemoragie importantă pe tubul de dren. Se decinde de urgenţă din nou intervenţia chirugicală, cu o echipă multidisciplinară formată din medici obstetriceni , chirurgi urologi şi chirurgi vasculari , dar nu se poate stopa hemoragia, iar pacienta decedează", a adăugat prof. univ. dr. Maria Stamatin.

Potrivit conducerii maternităţii, pacienta a primit câţiva litri de sânge prin transfuzie, dar intervenţia n-a dat rezultate!

Medicii legişti vor efectua necropsia pacientei şi a fătului mort pentru a stabili cu exactitate cauzele decesului.

Vom reveni cu amănunte!