Iaşi: Şefii judeţului se ceartă de la piatra din drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din bugetul Direcţiei de Administrare a Drumurilor Judeţene (DADJ) pe acest an nu a fost alocat până acum niciun leu pentru refacerea celor 400 de kilometri de tronsoane pietruite.

O treime din drumurile  administrate de DADJ sunt din piatră. Deşi bugetul direcţiei, de 29 de milioane de lei, a fost aprobat de aleşii judeţeni încă de la începutul anului, nu au fost repartizate şi sume pentru completarea tronsoanelor din piatră.

„Măcar acum, în al 12-lea ceas, să încercăm să mai intervenim pe aceste tronsoane“, a afirmat Radu Judele, noul şef al DADJ. Direcţia a pregătit un proiect de hotărâre care viza alocarea a 1,6 milioane de lei pentru pietruire, dar aleşii judeţeni au amânat votul din cauza unor neînţelegeri. Proiectul de hotărâre i-a împărţit pe aleşi în două tabere. Pe de o parte, vicele CJ Constantin Adăscăliţei a susţinut că alocarea sumei ar trebui aprobată cât mai repede pentru a putea demara licitaţia şi execuţia lucrărilor până la iarnă. De cealaltă parte, consilierul judeţean Constantin Şerban a propus amânarea proiectului deoarece consideră că sumele au fost împărţite neechitabil. „Decizia plenului de a amâna proiectul ne duce cu lucrările spre toamnă-iarnă“, a spus şeful DADJ.

Dispute la vârful CJ

După ce decizia a fost amânată, şeful judeţului, Constantin Simirad, a anunţat că a retras atribuţiile vicelui Adăscăliţei legate de DADJ.

„A gestionat necorespunzător situaţia drumurilor“, a spus Simirad. De cealaltă parte, vicele Adăscăliţei susţine că împărţirea banilor a fost făcută la indicaţiile şefilor de la DADJ.

Conducerea direcţiei a menţionat că din cei 1,6 milioane de lei s-ar fi putut trece cu autogrederul pe cei 400 de kilometri de dum din piatră şi ar fi putut fi completate doar porţiunile unde materialul pietros lipseşte.