Viaţa se vede roz în criză prin fumul de trabuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudia Şara spune că ţigările de foi se vând bine

O ţigară cubaneză de foi costă 100 de lei şi încă sunt clienţi pentru ele. Comercianţii care vând marfă pentru VIP-uri spun că  hunedorenii au rămas fideli produselor de lux care aduc bucurii gustative.

Unitatea de măsură a opulenţei la hunedoreni a rămas ancorată în micile plăceri ale vieţii care se cumpără cu bani mulţi. Recesiunea se vede încă „roz” prin fumul ţigărilor de foi cubaneze. Claudia Şara comerciant la tabac-shop, vinde constant câteva zeci de trabucuri în fiecare săptămână. „Clienţii nu renunţă la tabietul lor. Plătesc până la 100 de lei pe o singură havană cubaneză Cohiba. Am vândut de Moş Nicolae şampanie franţuzească de colecţie, iar aproape zilnic cineva cumpără pipă şi brichete de marcă”, a spus comercianta.


Miroase a bine


Deşi clienţii nu mai dau buzna ca înainte, comercianţii de cosmetică de lux din Deva spun că psihoza provocată de criză nu a decimat vânzările. “Parfumurile de marcă sunt cele mai cerute de sărbători. Chiar dacă o sticluţă costă mai mult decât salariul minim pe economie, săptămânal vindem câte un Gucci, Armani, sau Dior. Clienţii sunt de ambele sexe”, a spus Daniela Gabor, comerciant.


Palierul produselor de lux cel mai afectat de criză pare a fi cel al bijuteriilor. “Cererea s-a diminuat mult faţă de 2009.  Preţurile bijuteriilor de lux încep de la 500 de lei şi ajung la 10.000 de lei. Azi, totuşi,  am avut o zi bună. O clientă a cumpărat marfă de 650 de lei ”, declară Corina Lobonţ, comerciant.

Preferinţă
Devenii nu renunţă la produsele de lux „comestibile”