Reţelele de apă comuniste se schimbă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Străzile Devei au fost sparte pe parcursul anului trecut

Programul ISPA de reabilitare a reţelelor de apă şi canal din Deva şi Hunedoara se va finaliza anul acesta. Mii de hunedoreni au fost însă nemulţumiţi de modul haotic în care s-au făcut lucrările care au cuprins cele două oraşe.

Lucrările de modernizare şi reabilitare a reţelelor de canalizare şi apă din Deva şi Hunedoara, prin programul ISPA, sunt programate să fie finalizate la sfârşitul acestui an. De asemenea, până la această dată, 80 la sută din lucrările de reabilitare a staţiilor de pompe şi rezervoare sunt terminate urmând ca, în acest an, ele să fie finalizate. Trei firme de construcţii sunt implicate în acest proiect a cărui valoare totală depăşeşte 60 de milioane de euro.

„În acest an se vor mai efectua lucrări la colectorul Hunedoara-Sântuhalm care va deservi localitatea Peştiş, Parcul Industrial de la Hunedoara şi Peştiş. Urmează să demarăm lucrările la colectorul de pe DN 7”, a declarat Viorel Arion, director Apa Prod Hunedoara.

Lucrări bune care produc supărări

Nebunia reabilitării reţelelor de canalizare i-a enervat pe hunedoreni. Multe dintre şanţurile făcute nu au fost acoperite bine, iar unele străzi din Deva au rămas traversate de mici şanţuri care provoacă disconfort şoferilor. „E bine că s-a refăcut reţeaua de canalizare. Însă nu am înţeles de ce lucrările s-au făcut după ce s-a asfaltat. În plus, şanţurile nu au fost bine astupate, ceea ce creează probleme maşinilor aflate în trafic”, a spus Ioan Vesa, din Deva.

Directorul Apa Prod spune că, în acest an, se vor scoate la licitaţie alte cinci obiective noi în cinci oraşe din judeţ. Este vorba de lucrări de modernizare şi reabilitare a reţelelor de canalizare şi apă potabilă şi de lucrări la staţiile de epurare. Toate acestea vor începe pe parcursul lui 2010, urmând să fie finalizate anul viitor.

Şi primăria trage apă şi canal

Un alt proiect lansat de Primăria Deva urmăreşte realizarea infrastructurii de apă şi canal pentru tinerii care au primit terenuri de case în oraş. „Tot ce înseamnă parcele pentru casele tinerilor va fi dotat cu reţea de apă, canalizare, gaz şi curent electric”, a declarat viceprimarul Devei Florin Oancea.