FOTOGALERIE Astra Giurgiu revine pe podiumul Ligii I după o victorie la limită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de fotbal FC Astra Giurgiu a câştigat vineri, 26 octombrie, cu scorul de 1-0 (0-0 la pauză), jocul disputat pe teren propriu împotriva formaţiei CSMS Iaşi. Golul victoriei a fost marcat de Bukari în minutul 65.

Arena „Marin Anastasovici” se pare că poartă noroc formaţiei FC Astra. Echipa antrenată de Gheorghe Mulţescu nu a cunoscut până acum înfrângerea pe noul stadion, înregistrând două victorii şi un rezultat de egalitate.

Ghanezul Bukari a fost omul de trei puncte al „astralilor”. Aruncat inspirat în luptă de Mulţescu după o oră de joc, atacantul n-a avut nevoie decât de patru minute pentru a-l învinge pe Irimia, omul-meciului în partida de vineri.

Reprize diferite
După un prim act plictisitor în care doar galeria giurgiuveană şi parada lui Irimia care a blocat mingea trimisă cu capul de Distefano din câţiva metri (minutul 36) au mai întreţinut atmosfera, repriza a doua a fost una explozivă.

CLICK PE IMAGINI PENTRU FOTOGALERIE

Junior Morais şi Fatai respectiv Alex Creţu au ratat ocazii mari de gol, acestea fiind urmate de greşeala lui Vladu, centrarea perfectă a lui Distefano şi alunecarea lui Bukari Sadat care a împins balonul în plasă.

Giurgiuvenii îşi puteau dubla avantajul însă „torpila” lui Tembo a zguduit transversala.

Ghinionistul Onofraş
Deşi a evoluat numai 20 de minute, Marius Onofraş a fost cel mai periculos om al moldovenilor. În minutul 75 acesta a scăpat singur în partea dreaptă însă şutul său n-a prins cadrul porţii. Mai mult, în minutul 90+3, atacantul Iaşului a fost blocat perfect de Silviu Lung, care a evitat astfel cel de-al patrulea gol primit în prelungiri.

Ciobotariu nu demisionează
„Păcat că am pierdut acest meci pentru că am avut momente bune în care am fi putut marca. La anumiţi jucători s-a văzut lipsa de experienţă; impactul cu Liga I este unul puternic. Nu am de ce să mă gândesc la demisie” a declarat după joc Liviu Ciobotariu, antrenorul celor de la CSMS Iaşi.

„N-am exagerat deloc atunci când am spus că meciul cu CSMS Iaşi va fi unul greu. Adversarul a venit foarte motivat deoarece îşi juca una dintre ultimele şanse. Nu am făcut o primă repriză bună însă în a doua a fost altceva. Apariţia unui al doilea vârf ne-a ajutat să avem 4-5 ocazii clare de gol” a declarat la rândul său Gheorghe Mulţescu, tehnicianul Astrei Giurgiu.

FC ASTRA GIURGIU – CSMS Iaşi 1-0 (0-0)
(a marcat Sadat Bukari în minutul 65)

ASTRA GIURGIU: S. Lung – G. Enache, Găman (cpt.), A. Mureşan, J. Morais – Tembo, Seto, William (61 Bukari) – Distefano, Budescu (71 Bărboianu) – Fatai (88 Ben Youseff.) Antrenor: Gheorghe MULŢESCU
CSMS IAŞI: I. Irimia – Al. Creţu, R. Tincu (cpt.), Straton, Vladu – P. Jovanovic (46 Avrămia), Milea (69 Pătulea), Cl. Tudor, S. Keita – Ciucur (71 Onofraş) – Herghelegiu. Antrenor: Liviu CIOBOTARIU
Stadion: „Marin Anastasovici”, Giurgiu
Spectatori: 2.000
Arbitri: Radu Petrescu (Bucureşti) – Vladimir Urzică (Piatra Neamţ) şi Paul Dimancea (Constanţa)
Cartonaşe galbene: G. Enache (16), Distefano (28), S. Lung (87) / Al. Creţu (21)
Rezerve neutilizate: Gavrilaş, Yahaya, Ivanovski, Boumal / A. Bălan, Ţigănaşu, Semenenco, Nalaţi.

În urma acestui rezultat, FC Astra a revenit pe locul trei al clasamentului cu 24 de puncte, în timp ce CSMS Iaşi a rămas pe 17 cu numai 5 puncte acumulate.

Următorul joc al giurgiuvenilor va avea loc marţi, 30 octombrie, pe teren propriu. Este vorba despre partida cu CS Turnu Severin contând pentru „optimile” Cupei României.