Tragedie într-o comună din Galaţi. O femeie de 42 de ani a murit într-un incendiu provocat de o sobă defectă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tragicul eveniment s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, în localitatea Băneasa, judeţul Galaţi. În incendiu a mai fost rănit şi un bărbat de 45 de ani, care a fost dus la spital şi este într-o stare stabilă.

Eveniment tragic în localitatea gălăţeană Băneasa, în noaptea de sâmbătă spre duminică. În jurul orei 23,00, pompierii au fost anunţaţi că o casă din sat este cuprinsă de flăcări şi că persoană este captivă în interior.

Pompierii au intervenit cu două autospeciale pentru stingerea flăcărilor, însă n-au reuşit să salveze mare lucru din imobil: au ars complet două din cele trei camere, precum şi 90% din acoperiş.

În ceea ce priveşte cauzele, lucrurile sunt relativ simple.„Incendiul a fost cauzat de jarul căzut din soba nesupravegheată  şi neprotejată  faţă de elementele combustibile din jur”,a declarat lt.col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi. 

La sosirea medicilor de la ambulanţă, o femeie în  vârstă de 42 de ani a fost găsită moartă în casă, iar un bărbat de 45 de ani,concubinul ei, a suferit mai multe arsuri pe faţă încercând să o salveze pe femeie. El este cel care a şi sunat  pe numărul de urgenţă şi ar fi spus că i-a luat foc casa de la coşul de fum. Apoi, a încercat să o scoată din casă pe femeie,dar nu a reuşit. 

„S-a intervenit pentru victimele unui incendiu la Băneasa. Din păcate pentru o femeie de 42 de ani , găsită decedată, carbonizată, în casă nu s-a mai putut face nimic. O altă victimă a incendiului a fost un bărbat de 45 de ani care a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 la nivelul feţei. Este în afara oricărui pericol”,a declarat dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.