Şoferi băuţi sau sub influenţa drogurilor, prinşi de poliţişti în timpul unei razii în Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Politia Română

Razie de amploare a poliţiştilor gălăţeni. 278 de şoferi au fost amendaţi, iar 66 au rămas fără permisul de conducere, pentru că au încălcat regulile de circulaţie. Mai mulţi şoferi aflaţi sub influenţa alcoolului sau a drogurilor au fost prinşi de poliţiştii rutieri.

În perioada 29.01.2021-01.2021, Poliţia Galaţi a desfăşurat o razie pentru pentru prevenirea şi combaterea conducerii autoturismelor pe drumurile publice de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive. 

În cadrul acţiunii, au fost constatate 278 de contravenţii (în valoare de 96.315 lei), dintre care 256 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 republicată, 22 de contravenţii pentru nerespectarea prevederilor altor acte normative", precizează IPJ Galaţi.

Potrivit IPJ Galaţi, au fost reţinute în vederea suspendării 66 de permise de conducere, dintre care 40 pentru consum de alcool, 26 pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, au fost constatate 14 infracţiuni la regimul rutier, dintre care 3 infracţiuni pentru conducerea pe drumurile publice a unui auto sub influenţa băuturilor alcoolice, 3 pentru conducerea pe drumurile publice a unui auto sub influenţa substanţelor psihoactive (cannabis) şi 8 infracţiuni pentru alte abateri la regimul rutier.

Pe 30 ianuarie, poliţiştii au oprit în trafic pe str. Gheorghe Doja, din municipiul Galaţi, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din Galaţi. Cu ocazia verificării, conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drager DrugTest şi s-a constatat o valoare pozitivă la substanţa THC5(cannabis). 

Tot în aceiaşi zi, a fost oprit în trafic pe str. Gheorghe Doja, din municipiul Galaţi, un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani, din Galaţi. Cu ocazia verificării, conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drager DrugTest şi s-a constatat o valoare pozitivă la substanţa THC5(cannabis). 

De asemenea, poliţiştii au oprit pe str. Milcov, din municipiul Galaţi, un autoturism condus de un bărbat de 55 de ani, din Galaţi. Cu ocazia verificării, conducătorul auto a fost testat alcoolscop cu aparatul Drager rezultând o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

În toate cazurile, au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

   Vă recomandăm să citiţi şi:

Razie în trafic. Aproximativ 1.000 de amenzi, aplicate şoferilor care conduc maşini înmatriculate în alte state

Razie de proporţii în Bucureşti – Poliţiştii au verificat peste 720 de autovehicule, au legitimat 890 de persoane şi au aplicat amenzi în valoare de peste 20.500 de lei