Premieră la ISU Galați. Camere de termoviziune pentru localizarea victimelor într-un incendiu
0Pentru prima dată, pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Galați au fost dotați cu camere de termoviziune. Echipamentele sunt folosite pentru localizarea și salvarea victimelor într-un incendiu.
Camerele de termoviziune îi ajută pe pompieri să localizeze și să salveze mult mai repede victimele aflate în pericol, mai ales când este vorba de încăperi pline de fum.
Este pentru prima oară când ISU Galați are astfel de camere de termoviziune în dotare, iar una dintre ele a și fost folosită deja de către pompierii gălățeni.
Echipamentele au fost achiziționate de către Consiliul Județean Galați, cu fonduri din bugetul propriu.
„Timpul de intervenție face diferența dintre viață și moarte. De asemenea, salvatorii de la ISU pot vedea cu ajutorul acestor camere cu termoviziune unde este focarul incendiului, precum și temperatura din interiorul încăperii, ceea ce însemnă că pompierii pot localiza și stinge incendiul mult mai repede, reducând astfel și pagubele”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
Una dintre camere a intrat în dotarea unității din municipiul Galați, iar cealaltă îi va ajuta pe pompierii tecuceni. Valoarea investiției este de 42.000 de lei, camerele fiind achiziționate de la o companie americană, una dintre cele mai mari din domeniu.
În ultimii ani, din fondurile Consiliului Județean Galați au fost achiziționate pentru ISU Galați două autospeciale, una pentru medicii SMURD și una pentru transportul materialelor pirotehnice, un snowmobil și patru șenilate.
A ieşit la pensie maşina UPU-SMURD
De asemenea, Consiliul Judeţean Galați a achiziţionat în urmă cu un an jumătate o autospecială de intervenţie, echipată complet. Este vorba de aparatură pentru resuscitare şi monitorizare la trusă drenaj toracic şi sisteme de imobilizare a coloanei sau de intervenţie în cazuri de extremităţi amputate.
Autospeciala de intervenţie este dotată şi cu sisteme moderne de comunicaţie şi de protecţie a personalului medical şi a pacienţilor.
Investiţia a însemnat achiziţionarea maşinii, modificarea ei pentru intervenţii medicale şi achiziţionarea echipamentelor medicale. Noua autospecială a înlocuit astfel vechea maşină de intervenţie, care a fost folosită aproximativ 15 ani.