Petrică Roşca: „Alegi să stai cu mine sau cu Dumnezeu?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia a ajuns în spital Foto: Adrian Obreja

Aceasta este întrebarea la care o gălăţeancă a dat un răspuns greşit şi astfel s-a ale cu o secure drept în frunte. Femeia şi fiicele trăiesc într-o continuă teroare, din partea soţului ei.

Mariana Roşca, în vârstă de 30 ani, din comuna gălăţeană Chiraftei, sătulă de bătăile şi chinurile la care era supusă, împreună cu fiicele sale, a ales să plece de acasă şi să trăiască liniştită. Alegerea s-a dovedit a fi una extrem de proastă, atunci când a revenit acasă pentru a-şi lua bagajele. Soţul acesteia, Petrică Roşca, în vârstă de 36 ani, cu care este căsătorită de 12 ani, a invitat-o în casă şi apoi a luat securea şi a lovit-o fără milă, drept în frunte.
 
„De luni am pleat de acasă cu fetele. Am vorbit cu primarul să ne mutăm în altă parte, să scap de el. Când m-am dus ieri, miercuri, să-mi iau bagajele, m-a întrebat cu cine vreau să stau, cu el sau cu Dumnezeu şi, mi-a dat cu securea în cap. M-a lovit cu securea şi în picior. Apoi m-a schimbat de haine pentru că erau pline de sânge şi m-a scos afară”, a povestit victima.

Mai mult, agresorul a ameninţat-o că dacă nu se întoarce la el, o va omorî, pe ea sau pe unul dintre copii. De frica lui, femeia nu şi-a mai trimis copiii la şcoală de aproape o săptămână.

„Nu am lăsat copiii la şcoală de luni. Mi-e frică să nu le facă ceva. M-a ameninţat că îi omoară. Vreau să plec să trăiesc undeva liniştită”, a mai spus femeia.
Victima a ajuns la spital cu leziuni la cap, iar medicii au operat-o şi i-au cusut rana.

„Se pare că Dumnezeu nu este cea mai bună opţiune. Femeia a plecat de acasă să şi s-a întors să-şi ea şi lucrurile. Soţul a fost generos şi i-a oferit opţiuni: vrei să fii cu mine sau cu Dumnezeu?. Doamna a răspuns greşit şi a primit o secure în creştetul capului. Fenomenul securismului nu a fost eradicat complet în România. O poveste ca oricare alta, din foarte multele de acest fel”, a declarat Nicolae Bacalbaşa, director de imaginea a Spitalului clinic de Urgenţă Galaţi.

Poliţiştii din comuna Chiraftei fac cercetări în acesta caz şi în funcţie de zilele de spitalizare ale femeii, soţul agresor va fi sancţionat.