Concedii forţate la Arcelor Mittal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a evita trimiterea propriilor angajaţi în şomaj tehnic, conducerea combinatului a decis să-şi trimită forţat salariaţii în concediu de odihnă

Pentru început 200 de siderurgişti de la Laminorul de Tablă Groasă nr. 2 (LTG2) vor fi trimişi în concediu de odihnă impus de conducerea unităţii siderurgice. 800 de metalurgişti lucrează în această unitate a combinatului.


„De pe 19 mai până pe 1 iunie vor intra, câte patru zile, în concediu 200 de salariaţi. Pe această perioadă ei vor fi plătiţi normal", ne-a declarat Gheorghe Tiber, preşedintele sindicatului "Solidaritatea" de pe platforma siderurgică. Cele patru zile sunt scăzute din numărul de zile de concediu la care are dreptul fiecare angajat de-a lungul unui an.


„Sunt unele probleme la LTG2, mai ales din punct de vedere tehnic, al calităţii produselor, din acest motiv acolo situaţia este mai dificilă", ne-a spus şi Nelu Macovei, vicepreşedinte al sindicatului „Metalurgistul".


Aproximativ 11.000 de salariaţi mai numără în acest moment Arcelor Mittal Galaţi, cel mai mare combinat siderurgic din România.