Astăzi/ Investiţie de peste zece milioane de euro la Şantierul Naval Damen din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nava Patrol Ship 3 se afla în imensa hală de la Damen Galaţi

Damen Galaţi a inaugurat cea mai mare hală de ansamblare a navelor din România. Impresionanta construcţie industrială are înălţimea unei clădiri cu 14 etaje

Şantierul Naval "Damen" din Galaţi a dat în folosinţă astăzi, la ora 13.00, cea mai mare hală pentru construcţii navale din România În Europa mai există doar patru astfel de hale-mamut. Toate se află în Olanda, locul de origine al companiei "Damen" - cea care deţine şi Şantierul naval de la Galaţi.

Această construcţie de tip platformă închisă permite reparaţia şi construcţia navelor în orice perioadă a anului, deci şi îarna asigurând condiţii de muncă adecvate.
Imensa hală de montaj are dimensiuni impresionante: 122 de metri lungime, 43 lăţime şi o înălţime de 41.5 metri. Şi deschiderile acestei hale sunt neobişnuit de mari. De exemplu, uşa din faţă, prin care iese nava, are 35.7metri lăţime şi 33 înăltime.
Valoarea aproximativă a acestei investiţii realizate de grupul Damen se ridică la 10 milioane de euro.

Odată cu această lansare, azi a avut loc şi transferul navei Patrol Ship 3 către cala de lansare.

Mai multe pentru tine:
Alergii oculare de primăvară. „Ne bucurăm că au înflorit copacii, dar trebuie să avem grijă”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Păstrăvăriile, luate cu asalt de Florii. Prețurile îi sperie pe clienți
Doi tineri au murit la Suceava după ce au intrat cu motoscuterul într-un podeţ
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Polițiști la volan, instruiți cum să-i oprească pe vitezomani. „Noi aici nu facem școală de șoferi...” VIDEO
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Reacția lui Nicolae Ciucă la declarația lui Ciolacu potrivit căreia Buzăul nu este în Moldova: „M-am simţit român şi la Focşani, şi la Suceava, şi la Buzău şi la mine la Pleniţa”
Destinație de weekend. Muzeul Chihlimbarului găzduiește cea mai mare pepită de rumanit din lume VIDEO