Vrâncenii de la sate, obligaţi să reducă la jumătate cantitatea de gunoi menajer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gunoiul menajer

Depozitul de gunoi de la Tecuci, unde toate localităţile din Vrancea transportă gunoiul menajer, a notificat toate primăriile să reducă la jumătate sau chiar mai mult, în cazul unora, cantitatea de gunoi.


Vrancea va limita cantitatea de gunoi menajer care va fi transportată la depozitul de la Tecuci. Rampa de la Tecuci este singura variantă disponibilă în momentul de faţă şi a notificat localităţile să reducă drastic cantităţile de deşeuri, în caz contrar urmând să nu mai primească transporturi din judeţ. În comuna Milcovul, autorităţile trebuie să reducă de trei ori cantitatea de gunoi.

“Stimaţi cetăţeni ai Comunei Milcovul, până în momentul de faţă de pe raza U.A.T. ului se ridicau în jur de 40 tone gunoi menajer, lunar, o cantitate nejustificat de mare. În urma situaţiei create la nivel de judeţ, unde avem toate rampele de gunoi închise, suntem puşi în situaţia de a transporta gunoiul menajer la Tecuci în Rampa Rateş, dar cu restricţionare de cantitate, maxim 10 tone /lună. Fapt pentru care Primăria Milcovul vă roagă să selectaţi cu mai multă atenţie gunoiul menajer, reducând cantitatea la un sfert”, îşi anunţă primarul Mihai Neaţă concetăţenii.

La Gogolanu, edilii sunt nevoiţi să facă apel la oameni să adune gunoiul selectiv.

“De joi, 18.08.2016 nu se va ridica gunoiul menajer deoarece groapa de gunoi de la Tecuci unde se transporta gunoiul menajer din Vrancea refuză să mai primească gunoiul până când cantitatea acestuia nu se reduce cu 50%. Pentru ca pe viitor gunoiul să poată fi ridicat, vă rugăm să aveţi în vedere că în pubele să fie depozitat doar gunoiul menajer, fără a depozita resturi vegetale din curţi şi grădini sau pet-uri, acestea din urmă urmând să fie depozitate în locurile special amenajate din comună.Pe această cale vă anunţăm că Primăria poate prelua de la gospodăriile populaţiei deşeuri de hârtie, carton sau sticla, colectate selectiv, în situaţia în care ne veţi anunţa că deţineţi astfel de deşeuri.
Totodată trebuie avut în vedere că acumulatorii (bateriile) de orice tip utilizaţi în gospodăria dumneavoastră să nu fie aruncaţi la gunoi ci să fie colectaţi şi predaţi, fie la primărie, fie în locurile special amenajate din Focşani”.

Şi la Consiliul Judeţean Vrancea a avut loc o şedinţă pe această temă, cele 52 de localităţi care duc gunoaiele la Tecuci fiind anunţate de pericolul care le paşte dacă nu reduc cantităţile la jumătate.

Vrancea ar urma să aibă cea mai modernă rampă de gunoi, construită cu fonduri europene, care costă  40 de milioane de euro, dar proiectul pare să se fi împotmolit la înfiinţarea rampelor de gunoi din teritoriu.