Un parapantist francez, rănit după ce a aterizat forţat în Munţii Vrancei. El fusese dat dispărut de duminică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parapantistul a fost căutat toată noaptea

Parapantistul acuză dureri cervicale şi a fost dus la spital pentru investigaţii. El a fost căutat toată noaptea de către salvatori.

Un echipaj SMURD din cadrul Staţiei de Pompieri Vidra a fost solicitat în localitatea Greşu, pentru acordarea primului ajutor calificat unui cetăţean francez, în vârstă de 45 ani, care acuza dureri  în urma unei aterizări forţate cu o parapantă.

După evaluarea pacientului, paramedicii au preluat victima, în stare conştientă şi cooperantă, urmând ca aceasta să fie transportată la UPU Focşani.

Parapantisul francez acuza dureri în zona cervicală. 

El a fost dat dispărut de duminică seara, când dispeceratul comun ISU-SAJ Covasna a primit un apel prin 112, care anunţa că nu se mai ştie nimic despre un parapantist, cetăţean francez, care zbura dinspre Braşov spre zona Comandău. Ultima dată a fost văzut, duminică.în jurul orei 15:30, între localităţile Păpăuţi şi Chiuruş.

Duminică seara s-au format echipe mixte de căutare-salvare, astfel că peste 70 de pompieri militari, poliţişti, jandarmi, salvatori montani din cadrul Serviciului Public Salvamont Covasna şi cetăţeni au plecat în căutarea parapantistului.