Încă 14 deţinuţi de la Penitenciarul Focşani sunt meşteri zidari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deţinuţii au susţinut şi proba scrisă

Aceştia au susţinut examenul de absolvire organizat la finalul cursului de calificare în meseria de zidar, pietrar, tencuitor.

Evaluarea s-a materializat printr-o verificare scrisă şi una practică a absolvenţilor, fiind declaraţi admişi toţi participanţii.
De asemenea au fost înmânate certificatele de absolvire a cursului de iniţiere în meseria de Operator introducere, prelucrare şi validare date celor 11 deţinuţi care au absolvit cursul, în data de 05.06.2013.

Cursurile au fost organizate în perioada februarie-iulie, în cadrul proiectului “Formare, Consiliere, Ocupare – Model Interregional de reintegrare a persoanelor private de libertate”, de către Penitenciarul Focşani în colaborare cu Fundaţia Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie, filiala Vrancea.

 „Proiectul face parte din Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!” şi vizează creşterea gradului de incluziune profesională  şi socială a persoanelor private de libertate, prin facilitarea accesului la programe de formare  şi consiliere pe perioada  detenţiei. Ca urmare a promovării examenului, persoanelor private de libertate le vor fi eliberate certificate de  absolvire recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi de Ministerul Educaţiei Cercetării, Tineretului şi Sportului”, a precizat scms de penitenciare, Georgeta Gură.

Obiectivele derulării acestor activităţi constau în creşterea competenţelor profesionale şi crearea de oportunităţi pe piaţa muncii pentru persoanele care au  executat o pedeapsă privativă de libertate, facilitându-se, astfel, reintegrarea socială a acestora.

Mai puteţi citi:

Un deţinut de la Penitenciarul Mîndreşti a murit după ce a făcut stop cardiac

14 deţinuţi de la Mîndreşti au obţinut calificare de frizeri