Cum a fost prins un şofer, de două ori în aceeaşi seară, conducând aproape în comă alcoolică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferul s-a ales cu dosar penal

Bărbatul a fost depistat în stare de ebrietate pe cel mai circulat drum din Vrancea şi s-a ales acum cu dosar penal.

Un bărbat în vârstă de 51 de ani a fost oprit în trafic, miercuri seara, pe 6 octombrie, după ce poliţiştii au observat că autoturismul său se deplasa sinuos pe Drumul Naţional 2 European 85, pe direcţia Focşani-Garoafa.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,39 mg/L alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acestuia i-au fost prelevate mostre biologice de sânge la o unitate medicală, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatul a fost lăsat şi fără permisul de conducer, iar după mai puţin de trei ore s-a gândit că poate să-şi continue drumul către casă în starea în care se afla.

La câţiva kilometri de locul unde a fost oprit prima dată a fost din nou întâmpinat de poliţişti, care l-au pus iarăşi să sufle în etilotest. De această dată a ieşit  o valoare de 1,11 mg/L alcool pur în aerul expirat.

În acest caz a fost întocmit un nou dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.