Asigurările înfloresc pe seama sărăciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maşinile şi locuinţele sunt bunurile care fac cel mai frecvent obiectul contractelor de asigurare. Motivul pentru care tot mai mulţi proprietari trec pragul societăţilor de asigurări sunt sumele mici pe care trebuie să le achite anual, în comparaţie cu eventualele costuri ale pagubelor.

Dorin Dimofte este unul dintre focşănenii precauţi care preferă să îşi ştie bunurile asigurate pe timp de criză, în condiţiile în care veniturile substanţial mai mici sunt insuficiente pentru plata posibilelor daune.

„Chiar dacă situaţia financiară este mai proastă comparativ cu anii trecuţi, nu renunţ la asigurări, deoarece îmi oferă siguranţă în caz de vreun necaz. Pe lângă RCA, poliţă care e obligatorie, mi-am asigurat şi locuinţa şi de curând am încheiat şi o poliţă de economisire pentru copil. Şi când văd câte se întâmplă cu maşinile, cu siguranţă îmi voi face şi un Casco", spune Dorin Dimofte.

Nu duc lipsă de clienţi

Asiguratorii încheie din ce în ce mai multe poliţe de asigurare, fiind ocoliţi de efectele crizei.

„Asigurările sunt o necesitate pe timp de recesiune economică. Cei mai mulţi dintre clienţii noştri îşi asigură autovehiculele, locuinţele şi bunurile mobile, mai ales că suma pe care trebuie să o dea anual este una modestă. De exemplu, un apartament de 40.000 de euro se poate asigura pentru un an doar cu 72 de euro, bani plătiţi pa parcursul a patru semestre", declară Ioan Bercuci, directorul agenţiei de asigurări, „Generali".

În schimb, mai puţini sunt focşănenii care îşi asigură viaţa, investiţiile, animalele sau culturile agricole.