Şapte tineri au furat din conturile unor americani peste 500.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii au fost duşi la Tribunalul Dolj cu propunerea de arestare preventivă

Şapte tineri au fost duşi la Tribunalul Dolj cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Aceştia sunt acuzaţi de comiterea infracţiunii de grup infracţional organizat şi  acces, fără drept, la un sistem informatic.

Gabriel Arseni, de 23 de ani, Lucian Picoş, de 22 de ani, Valentin Şerban de 24 de ani, fraţii Ionuţ şi Mihai Popârţac, de 23, respectiv 24 de ani, toţi din Brăila, Valentin Gherasim, de 25 de ani, din Năvodari şi Adrian Mitan, de 27 de ani, din Galaţi, au obţinut, în mod fraudulos, zeci de mii de numere de carduri şi date despre conturile aferente aparţinând unor cetăţeni americani, apoi au scos banii fie direct, fie folosind carduri clonate, prejudiciul creat de aceştia fiind de peste 500.000 de  euro „Membrii grupului infracţional au fost reţinuţi ieri în urma unor percheziţii care au avut loc în mai multe judeţe din ţară, cele mai multe au avut loc în Constanţa. Sunt acuzaţi de acces, fără drept, la un sistem informatic, prin încălcarea măsurilor de securitate, fapta de a produce, vinde, de a importa sau de a pune la dispoziţie a unei parole, cod de acces sau alte asemenea date informatice, falsificarea unui instrument de plată electronică şi punerea în circulaţie de instrumente de plată falsificate, deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronic“,a  spus Adrian Glugă, procurer şef în cadrul DIICOT Craiova.

Memmbrii grupului infracţional au obţinut în perioada martie 2011-august 2012, mai multe numere de carduri ale unor cetăţeni americani,iar pe baza datelor obţinute au reuşit să sustragă fraudulos peste 500.000 de euro.

Au avut un plan bine pus la cale

Tinerii au închiriat mai multe vile în Constanţa, au închiriat anumite servere ale unor unităţi comerciale, iar astfel au reuşit să intre în baza de date a unor bănci din SUA. Străinii era anunţati că le-au fost compromise cardurile şi erau rugaţi să sune la un număr de telefon, unde să îşi lase datele pentru a le fi eliberat un nou card.

Gabriel Arseni, de 23 de ani, Lucian Picoş, de 22 de ani, Valentin Şerban de 24 de ani, fraţii Ionuţ şi Mihai Popârţac, de 23, respectiv 24 de ani, toţi din Brăila, Valentin Gherasim, de 25 de ani, din Năvodari şi Adrian Mitan, de 27 de ani, din Galaţi, au fost reţinuţi ieri în urma unor descinderi.