FOTO/VIDEO Victima cuţitarului de la Arghezi, dusă la groapă: „A vrut să moară ca un erou şi aşa s-a întâmplat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colegii lui Andrei Goreci au purtat un banner în memoria tânărului

În jurul orei 10.30, preoţii au început oficierea slujbei la căpătâiul copilului, acasă, urmând apoi o altă slujbă în biserica situată în vecinătatea Liceului Bibescu.

CITEŞTE ŞI: Mărturia ucigaşului elevului din Craiova: „Ei, asta e, l-am omorât! Iau zece ani pentru un prost!“ - UPDATE

UPDATE, ora 14.00

Craiova a răsunat de durere în ziua în care Andrei a fost condus pe ultimul drum. Doi părinţi împietriţi de durere, un râu de lacrimi şi multe amintiri frumoase. Asta a rămas în urma lui Andrei Goreci, copilul de 17 ani ucis în faţa liceului din Craiova unde învăţa.

Doi părinţi împietriţi de durere, un râu de lacrimi şi multe amintiri frumoase. Asta a rămas în urma lui Andrei Goreci, copilul de 17 ani ucis în faţa liceului din Craiova unde învăţa.

Sute de oameni l-au condus pe Andrei Goreci pe ultimul drum, în ropote de aplauze, ca un ultim omagiu pentru tânărul remarcabil care a fost elevul de 17 ani. După o slujbă religioasă oficiată la căpătâiul copilului, acasă, trupul neînsufleţit a fost dus la biserică, unde preoţii s-au rugat pentru liniştea lui Andrei.

Pe lângă rude, prieteni şi colegi, la înmormântare au venit şi craioveni care nu-l cunoşteau, dar pe care i-a impresionat sfârşitul tragic şi nedrept al elevului de la Liceul Tudor Arghezi.

Pe drumul către biserică, şoferii şi-au oprit maşinile în plină stradă şi au claxonat minute în şir, în semn de respect faţă de drama familiei Goreci şi ca un strigăt de durere al întregului oraş.



„Îmi povestea că vrea să moară ca un erou. Şi exact asta s-a întâmplat“, povesteşte tânărul Alexandru Gheorghe, care, împreună cu Andrei, participa pe 15 august la un proiect despre cetăţenia participativă, la Câmpulung.

Adrei Goreci va fi înmormântat în localitatea Şimnicu de Sus. Tânărul de 17 ani este condus pe ultimul drum de toţi cei care l-au iubit şi apreciat.

Andrei s-a stins pe 7 octombrie, în apropierea Liceului Tudor Arghezi, către care se îndrepta pentru a intra la ora de Ştiinţe. Două lovituri de cuţit direct în inimă l-au lăsat fără suflare, în mijlocul drumului.

Iaşi: Elevii, lăsaţi la mâna infractorilor (VIDEO)

Cuţitarul Romel Voicu a fost arestat pentru 29 de zile.

În urma lui Andrei au rămas suflete sfâşiate de durere şi o mare de lacrimi.

„Le-a plecat lumina ochilor“, spunea un apropiat al familiei Goreci.