Contractul de finanţare pentru cel mai modern Water Park din România, prelungit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Complexul acvatic a fost construit în Parcul Tineretului

În Parcul Tineretului din Craiova a fost construit unul dintre cele mai moderne parcuri acvatice din România, realizat din bani publici şi fonduri europene.

Parcul acvatic nu va putea fi inagurat la sfârşitul lunii aprilie, aşa că aleşii locali vor trebuie să voteze prelungirea termenului până la data de 30 octombrie 2017.      

Complexul de agrement din Parcul Tineretului din Craiova se întinde pe o suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi şi este considerat cel mai modern Water Park din România. Parcul acvatic construit cuprinde doua părţi - una acoperită, iar alta neacoperită, cu jocuri de apă, tobogane, piscină pentru copii, terenuri de sport, bazin pentru adulţi, saună. Proiectul este realizat din bani publici şi finduri europene, iar valoarea investiţiei se ridică la suma de 20 de milioane de euro.

Investiţia în atenţia DNA

Primăria Craiova este vizată de o anchetă DNA, privind construcţia parcului acvatic din bani publici şi fonduri europene. Constructorul este suspectat că a decontat suma de 2,3 milioane de euro pentru materiale fictive. Acesta a fost ajutată şi de funcţionari publici din primărie să încalce legea. 

Procurorii DNA-Craiova au mai stabilit că, din dispoziţia directorului executiv Polystart au fost înscrise în situaţii de plată cantităţi de materiale care nu afost utilizate sau lucrări care nu au fost executate în valoare de aproximativ de 2.350.000 lei. Doi ani mai târziu, mai exact la începutul lunii iunie Cristian Dobre a fost reţinut în dosarul Water Park şi este acuzat de fapte de corupţie.

„În acest context, în perioada 2013-2014, inculpatul Cristian Dobre a coordonat un întreg mecanism prin care au fost denaturate situaţiile de lucrări privind realizarea unuia dintre obiectivele contractului.În acest sens, a fost schimbată integral fără respectarea prevederilor legale structura de rezistenţă a unei clădiri din cadrul complexului, urmărindu-se reducerea costurilor ocazionate de execuţia lucrărilor, în raport cu proiectul tehnic iniţial şi devizul ofertă, astfel încât diferenţa în plus dintre sumele de bani solicitate şi obţinute din fondurile europene, respectiv bugetul naţional şi sumele de bani cheltuite pentru execuţia obiectivului să fie însuşită pe nedrept“, se arată în comunicatul emis de DNA.