Ce măşti să foloseşti în sezonul rece pentru a avea un ten catifelat şi luminos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În sezonul rece, tenul are nevoie de o îngrijire specială. Dacă nu doriţi sa daţi banii pe măştile din comerţ, puteţi să le pregătiţi singuri, acasă. Dermatologul Alin Coman recomandă 3 soluţii de curăţare şi catifelare a tenului. Toate măştile ajută inclusiv la scoaterea punctelor negre de pe frunte, nas sau bărbie.

Pentru prima mască, aveţi nevoie de 2 linguri de făină, 2 linguriţe de apă caldă şi 1 linguriţă de miere. Cele trei ingrediente se amestecă bine, iar pasta se va întinde cu grijă pe faţă, frunte şi bărbie. Zona ochilor trebuie, bineînţeles, evitată. Când pasta s-a întărit (trebuie ţinută să acţioneze 10 - 15 minute), se îndepărtează cu grijă. 

A doua mască ajută la exfolierea delicată a pielii. Aveţi nevoie de 2 linguri de fulgi de ovăz mărunţit, 1 linguriţă de iaurt, o jumătate linguriţă ulei de măsline şi 2 linguriţe zeamă de lămâie. Masca trebuie să fie consistentă şi o puteţi aduce la textura dorită adăugând fulgi de ovăz. Şi această mască trebuie să acţioneze 10 minute, iar apoi faţa se va clăti cu apă călduţă.

Cea de-a treia mască propusă este pe cât de ieftină, pe atât de eficientă. Are în compoziţie doar 2 linguri de bicarbonat de sodiu şi apă cât să obţineţi o pastă groasă ce se poate întinde. După 10 minute, faţa se va clăti cu apă călduţă, iar tenul se va tampona cu un prosop moale.