Nicuşor Constantinescu, sub control judiciar în dosarul Centrului Militar. Decizia este definitivă
0Curtea de Apel Constanţa a decis pe data de 24 aprilie ca Nicuşor Constantinescu să fie judecat sub control judiciar în dosarul Centrului Militar. Decizia magistraţilor este definitivă.
Instanţa a respins ca nefondate contestaţiile formulate de DNA şi de Nicuşor Constantinescu la decizia de săptămâna trecută a Tribunalului Constanţa care decisese înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar. Procurorii DNA au cerut ca Nicuşor Constantinescu să rămână arestat la domiciliu, iar Constantinescu a solicitat să nu aibă interdicţia de a-şi exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Decizia Curţii de Apel este definitivă.
Astfel, Nicuşor Constantinescu are mai multe interdicţii în acest dosar. “Să nu comunice direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare, cu martorii şi experţii din prezenta cauză, cu personalul Centrului Militar Zonal Constanţa, cu personalul din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi cu consilierii judeţeni care au participat, în orice formă, în procesul de propunere, decizie şi execuţie a celor două hotărâri ale Consiliului Judeţean Constanţa care au vizat Centrul Militar Zonal Constanţa (HCJ 153/2009 şi HCJ 339/2012), să nu divulge sau să redea în presă sau pe reţelele sociale, direct sau indirect, informaţii din cauza penală. Să nu exercite funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa”, a mai hotărât instanţa.
De asemenea, el are interdicţia de a părăsi ţara, dar şi obligaţia de a se prezenta la fiecare termen la instanţă sau atunci când este solicitat de către anchetatori.
Conform DNA, în perioada 2009 – 27 noiembrie 2013, Nicuşor Daniel Constantinescu nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, neefectuând reparaţiile necesare la sediul acestuia şi a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilităţi şi servicii de pază necesare funcţionării în condiţii normale a acestei instituţii.
El a încercat de mai multe ori să evacueze instituţia din sediul pe care îl ocupa, fapte care au provocat vătămări ale drepturilor şi intereselor legale ale Ministerului Apărării Naţionale precum şi pagube acestei instituţii. Nicuşor Constantinescu este acuzat că prin aceste acţiuni a provocat un prejudiciu material patrimoniului Ministerului Apărării Naţionale în valoare de 67.211,32 lei.
Mai citiţi şi:
Consiliul Judeţean refuză să se constituie parte civilă într-un dosar al lui Nicuşor Constantinescu