Constanta: Placă omagială în amintirea lui Dan Spătaru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Placă omagială în amintirea lui Dan Spătaru

Cântăreţul ar fi împlinit astăzi vârsta de 70 de ani. La cinci ani de la moartea sa, artistul a fost comemorat de soţia sa, Sida Spătaru şi câţiva reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Evenimentul s-a desfăşurat astăzi la sala de sport a Şcolii I.L. Caragiale din Medgidia unde a fost dezvelită placa comemorativă în amintirea cântăreţului născut în zona Dobrogei.

Placa este amplasată în holul sălii de sport şi a fost dezvelită de către primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache şi Sida Spătaru, văduva cântăreţului.

Soţia artistului a venit special la Medgidia pentru a fi prezentă la dezvelierea plăcii omagiale.

 ,,Deşi ne-ar fi plăcut tuturor să fie şi Dan cu noi la acest moment aniversar, sunt convinsă că Dan vede, de acolo de unde este, ceea ce facem şi se bucură că nu a fost dat uitării”, a declarat Sida Spătaru.

Autorităţile locale din Medgidia au decis să numească sala de sport ,Dan Spătaru întrucât artistul a fost un pasionat de fotbal şi a urmat cursurile facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti.

 Dan Spătaru s-a născut în comuna Aliman şi a copilărit în Medgidia, iar în prezent este cetăţean de onoare al municipiului. Pe 8 septembrie 2004, cântăreţul a încetat din viaţă la vârsta de 65 de ani în urma unui infarct.

A fost iubit pentru vocea sa şi melodiile sale precum Drumurile noastre, Ţărăncuţă, ţărăncuţă, Trecea fanfara militară, Vin’la noi, la Medgidia sau Măicuţa mea.