Constanţa: INEDIT Iapa „Benzen“ conduce protestul împotriva scumpirii carburantului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de şoferi din Năvodari şi Constanţa au protestat aseară împotriva scumpirii benzinei. Organizatorul mitingului este un şofer care are carnet de doar patru luni.

Centrul oraşului Năvodari a fost plin aseară de şoferi nemulţumiţi de majorările de preţ ale carburantului. Peste 30 de conducători auto şi-au lipit pe maşini, în semn de protest, afişe prin care cer micşorarea preţului la benzină.

Alexandru Danielescu (19 ani) este cel care a organizat manifestarea. Este şofer cu acte în regulă de doar patru luni şi este revoltat că trebuie să dea tot mai mulţi bani pentru a alimenta. „În urmă cu trei zile mi-a venit ideea de a ne alătura protestelor. Părinţii mi-au cumpărat maşina, dar nu le pot cere bani şi pentru benzină“, a spus Alexandru.

Protestatarii au apelat la o metodă inedită de a se face auziţi: au adus o iapă care să conducă coloana de maşini spre una dintre benzinăriile din apropierea oraşului. „O cheamă Doina şi are opt ani, dar am botezat-o Benzen în această seară. Are un cap putere şi nu te costă mai nimic să o «alimentezi»“, a spus Emil, tânărul care are grijă de animal. Tot el spune că intenţionează să mai aducă un alt cal la protest.

Citeşte mai multe în Adevărul de Seară!