Primul hotel dedicat motocicletelor funcţionează într-un oraş din România. Cât costă să-ţi laşi motorul acolo şi cum i-a venit ideea proprietarului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul hotel pentru motociclete s-a deschis la Cluj, la începutul lunii noiembrie. Cu o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi, Hotel Moto are o capacitate de circa 100-120 de locuri, iar în prezent are un grad de ocupare de aproximativ 40%.

Ideea i-a aparţinut unuia dintre cei trei asociaţi ai afacerii, Horia Geomolean, care s-a inspirat din străinătate. La Hotel Moto îşi poate lăsa oricine motocicleta peste iarnă, iar taxele nu sunt deloc mari. Un abonament pentru o lună porneşte de la 99 de lei, iar cel mai scump ajunge la 149 de lei.

„Nu e neapărat o idee originală, în lume, în orice ţară civilizată există aşa ceva. În străinătate există astfel de locuri unde oamenii îşi pot lăsa în siguranţă motocicleta pe parcursul anotimpului rece. De exemplu, la Toronto, în Canada, există un astfel de loc care poate găzdui până la 6.000 de motoare. În România mai există câteva service-uri auto care oferă această opţiune, dar cu locuri limitate la cel mult 10 motociclete”, explică Geomolean.

Fost jucător de baschet în prima ligă la „U” Cluj,  Horia Geomolean (foto dreapta) deţine o şcoală auto-moto şi deţine Hotel Moto. FOTO: Facebook / Ho Go

Ce variante au cei care apelează la Hotel Moto

Deşi a fost deschis doar în urmă cu trei săptămâni, hotelul nu duce lipsă de clienţi. Până acum, gradul de ocupare este de aproximativ 40%, dar există în continuare cerere. Taxele nu sunt nici ele mari. Preţul unui abonament lunar pleacă de la 99 de lei. Acest abonament se adresează celor care doar vor să se asigure că-şi pot lăsa motocicleta peste iarnă în condiţii sigure. Al doilea abonament este de 119 lei pe lună, adică 4 lei pe zi. Acesta se adresează celor cu pretenţii minime, care lase motocicleta în siguranţă peste iarnă. Oferta include depozitare, adăugare stabilizator de benzină şi cosmetizare la plecare.

În sfârşit, există şi o a treia variantă dedicată celor cu pretenţii. Tariful este de149 lei pe lună, ceea ce înseamnă 5 lei pe zi, iar oferta se adresează celor ce doresc serviciul de întreţinere corectă, standard recomandat de producătorii de motociclete. Cei care aleg această variantă beneficiază de depozitare, adăugare stabilizator de benzină, cosmetizare la intrare cu ceruire şi ungerea părţilor metalice, umflare roţi şi rotire periodică, mentenanţă baterie, cosmetizare la plecare.

Condiţii decente

„Condiţiile sunt absolut perfecte, spaţiul este încălzit, are aer uscat, e supravegheat şi păzit pentru ca motocicletele să fie în deplină siguranţă. Multă lume îşi lasă motocicleta în faţa blocului pe timp de iarnă, iar după sezonul rece, când îşi scot motocicleta se miră că au tot felul de probleme. Degeaba şi-o ţin acoperită, frigul şi umezeala au efecte asupra oricărei motociclete. Am mai văzut câte unul care dă anunţ şi îşi pune garajul la bătaie şi închirează spaţiu pentru motociclete, pentru 70-80 de lei pe lună, dar frigul şi umezeala acţionează şi acolo. Cei care sunt conştienţi şi ţin la motocicletele lor îşi iau şi măsuri pentru a le proteja pe durata iernii. Noi le oferim o variantă, iar mulţi s-au grăbit să profite”, mai spune Horia Geomolean.

Chiar dacă afacerea nu este gândită să asigure profituri spectaculoase, proprietarii se mulţumesc şi cu un câştig minim. Asta şi pentru că spaţiul în care funcţionează Hotel Moto este închiriat, iar preţurile în imobiliare sunt foarte ridicate la Cluj.