Finala competiţiei „Arhetipuri“, la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expoziţia lucrărilor care au ajuns în finala concursului „Arhetipuri“ va avea loc, mâine, în Piaţa Unirii. Vor fi expuse opt lucrări finaliste dintr-un total de 219 înscrise în concurs.

În urma primei etape a concursului din iunie, au fost selectate 26 de proiecte din totalul de 219 înscrise în concurs. Ulterior, în urma jurizării s-a luat decizia ca în finală să ajungă opt lucrări care vor alcătui expoziţia de mâine din Piaţa Unirii. Alături de acestea, alte 18 proiecte considerate relevante vor fi expuse în perioada 16-18 iulie, la Cluj.

În concurs, în urma jurizării, au rămas patru oraşe: Bucureşti, Cluj, Ploieşti şi Sibiu. Echipele care vor ajunge în finală vor câştiga premii în valoare de 30.000 de euro, din care premiul mare este de 11.500 de euro.

Pentru Cluj, lucrarea din concursul Arhetipuri este cea a biroului MCUB pentru parcul I. L. Caragiale. Lucrarea reprezintă, potrivit juriului „idealul pavilionului clasic de parc mergând înapoi până la înţelesul antic grecesc pentru astfel de structuri. Funcţionează nu doar ca o destinaţie plăcută pe timp de zi, în timpul nopţii acoperişul, o structură ultrauşoară din PVC care poate fi luminată din interior, oferind un element luminos neaşteptat parcului”.

„Arhetipuri“ este un proiect organizat de AD(D)VERITAS în parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor din România şi reprezintă unul dintre cele mai importante concursuri de arhitectură urbană la nivel naţional. În cele patru luni, la concurs au participat nouă oraşe. Câştigătorul va fi desemnat în şapte august.