Curse de taxi gratuite pentru medicii din Cluj şi Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii din Cluj-Napoca beneficiază de curse gratuite prin aplicaţia de taxi şi ridesharing Free Now. Pentru aceasta, medicii trebuie să aibă asupra lor legitimaţia de serviciu.

Compania a anunţat că susţine personalul medical care luptă împotriva coronavirusului şi personalul din instituţiile implicate în organizarea şi gestionarea stării de urgenţă din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor din Universitatea Politehnică Bucureşti. Pentru aceasta, a fost a creată o secţiune dedicată acestor eroi din spitale în aplicaţia de taxi şi ridesharing FREE NOW, prin care pot comanda curse şi se pot deplasa gratuit de la şi către locul de muncă în perioada stării de urgenţă, în baza legitimaţiei de serviciu. 

”Medicii din toată ţara şi toţi cei care sunt direct implicaţi în gestionarea situaţiei de urgenţă sunt în această perioadă într-o cursă continuă împotriva virusului şi au nevoie de tot sprijinul. Ei sunt eroii din spitale şi, de aceea, Free Now extinde acum acest demers pornit cu numai câteva zile în urmă în Bucureşti. Astfel, reuşim să sprijinim şi medicii din Cluj-Napoca să ajungă cât mai rapid şi sigur la locul de muncă sau acasă, evitând riscurile asociate deplasării prin mijloace de transport în comun sau prin mijloace proprii după o gardă extenuantă”, a declarat Anca Gherle, Public Affairs Manager la Free Now (Clever).

Cursele gratuite sunt asigurate cu sprijinul unei flote speciale formate din şoferi parteneri din Cluj-Napoca. În acest moment, aproximativ 100 de şoferi s-au alăturat iniţiativei şi vor desfăşura exclusiv curse pentru medici şi pentru personalul implicat în gestionarea situaţiei de urgenţă. Iniţiativa Free Now este susţinută şi de aplicaţia yeParking, care adună în prezent o comunitate de 10.000 de şoferi. 

"Comunitatea a fost şi este preocuparea noastră principală, iar în această perioadă - cu atât mai mult - orice iniţiativă de a ne susţine unii pe alţii este mai mult decât salutară! De aceea, nu putem decât să susţinem cu inimă deschisă demersul FREE NOW, de a asigura mobilitatea, în siguranţă, celor aflaţi în prima linie, în lupta pentru noi toţi", a declarat Mihai Lodoabă, co-fondator yeParking.

Se caută şi alţi eroi

Reprezentanţii companiei spun că fac toate demersurile pentru a găsi şi alţi eroi din stradă, dispuşi să îşi pună voluntar la dispoziţie maşina şi timpul pentru a-i conduce pe medici, fără să aştepte nicio compensaţie, şi îşi propune să extindă ajutorul pentru medici şi dincolo de Bucureşti şi Cluj-Napoca, în alte oraşe din ţară în care aplicaţia este disponibilă. Pentru desfăşurarea curselor în condiţii de siguranţă, compania a identificat o soluţie pentru dotarea maşinilor cu un panou despărţitor între scaunele din faţă şi bancheta din spate.

Totodată, Free Now a încheiat un parteneriat cu Asociaţia Studenţilor din Universitatea Politehnică Bucureşti prin care oricine poate să ajute, de acasă, eroii din spitale aflaţi în cursa contra coronavirusului. Cu cât mai multe donaţii, cu atât mai multe curse pentru medici, dar şi sprijin financiar pentru şoferii voluntari, pentru cheltuielile cu carburantul şi cu măşti, dezinfectanţi şi mănuşi necesare pentru desfăşurarea în condiţii cât mai sigure a curselor. Toate informaţiile despre cum poate să ajute comunitatea sunt disponibile pe free-now.com/eroi.

Parteneriat cu Politehnica din Bucureşti

”Asociaţia Studenţilor din Politehnică a fost mereu prezentă când situaţia a cerut-o. Acum, cred că este un moment important în care fiecare student poate da o mână de ajutor, astfel încât să depăşim cu bine situaţia dificilă. Pe lângă faptul că suntem, conform statisticilor, în afara grupei de risc, cred că avem datoria, atât faţă de medici, cât şi faţă de părinţii şi bunicii noştri, să ne implicăm fiecare, să fim responsabili şi să acţionăm atunci când este nevoie de ajutorul nostru”, a spus Porumbiţa Antonio, coordonator general al Asociaţiei Studenţilor din Universitatea Politehnică Bucureşti.

”Universitatea este întotdeauna alături de studenţi. Acum, mai mult decât oricând, îi vom sprijini în toate acţiunile lor menite să ajute pe cei aflaţi la nevoie. Mai mult, Universitatea Politehnică din Bucureşti este implicată, alături de alte instituţii, pentru a dezvolta mecanisme de combatere şi prevenire a epidemiei. Pe lângă eforturile comune de a da o mână de ajutor, este important în aceste zile, ca fiecare dintre noi să fie cât se poate de responsabil”, a adăugat şi Mihnea Costoiu, rector Universitatea Politehnică Bucureşti.