VIDEO Focuri de armă, trase de un poliţist pentru descurajarea unui motociclist care îl ameninţa cu cuţitul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Urmărire ca în filme, lovituri de pumni şi picioare şi împuşcături. Totul s-a petrecut aseară în localitatea buzoiană Smeeni. În final, un poliţist a fost rănit la nas şi autorul loviturilor, un motociclist s-a ales cu două gloanţe în mână. Amândoi sunt în stare stabilă însă incidentul este anchetat de procurori.

Un filtru al poliţiei rutiere din oraşul Pogoanele, instalat pe drumul naţional 2C a vrut să oprească pentru control un motociclist care gonea nebuneşte. 

Bărbatul de 45 de ani a ignorat semnalele oamenilor legii şi şi-a văzut de drum. Poliţiştii l-au urmărit 10 kilometri până au reuşit să-l oprească. 

Furios, pentru că nu avea permis de conducere, motociclistul a izbucnit nervos şi l-a luat la bătaie pe agentul de poliţie, după care a rupt-o la fugă.
 
Deşi era plin de sânge, agentul de poliţie a scos pistolul de la brâu şi a tras trei focuri de armă în direcţia fugarului. Două dintre gloanţe l-au nimerit în mâna stângă, însă motociclistul nu s-a dat bătut şi şi-a pierdut urma într-un lan de floarea soarelui. 

Ca să-l poată prinde, poliţiştii au chemat în ajutor mai multe echipaje de poliţie, dar şi jandarmi. Alarmaţi de focurile de armă, sătenii au sărit şi ei în ajutor.

După aproape o oră de scotociri, individul a fost prins şi adus cu mascaţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. Tot aici a fost adus şi poliţistul rănit.

O echipă de anchetatori, coordonată de un procuror criminalist, a început o anchetă pentru a stabili împrejurările în care agentul a folosit armamentul din dotare.
 
Motociclistul va fi cercetat pentru ultraj, vătămare corporală dar şi pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis.