Reţeta burgerului american: cum să faci deliciosul preparat la tine acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reţeta de burger de vită facut în casă este ideală pentru oricine vrea să se bucure de acest preparat fără să-l comande într-un restaurant fast-food.

Iată ingredientele pentru preparatul în varianta propusă de Chef Cristi Dobre, din Buzău: 

- 1 kg de carne de văcuţă de foarte bună calitate, de preferat antricot sau vrăbioară, tocată şi ţinuta la rece în frigider

- 2 cepe tocate mărunt 

- o linguriţă rasă de cimbrişor proaspăt frunze 

- sos worcester 1 linguriţă 

- o linguriţă de sare

- piper măcinat, jumătate de linguriţă 

- 2 linguri de ulei

Se căleşte ceapa în ulei până prinde culoarea aurie, apoi se adaugă cimbrişorul, sarea şi piperul. Terminăm cu sosul worcester care se va pune, atenţie, peste ceapă şi nu peste carne.

Lăsăm la frigider ceapa călită până se răceşte complet. După procesul de răcire, luăm ceapa şi carnea şi le amestecăm foarte bine.

”Modelăm burgeri în forme sau cu mâinile goale la ce dimensiune şi gramaj dorim. Eu vă recomand ca un burger să fie de 100 de grame pentru copii şi maximum 180-200 de grame pentru adulţi”, spune Chef Cristi Dobre.

Separat facem un sos ranch cu următoarele ingrediente:

- 200 grame maioneză

- 200 grame smântână

- o ceapă roşie tăiată cubuleţe foarte mici

- o tulpină de ţelină (apio) la fel, tocată, 

- jumătate de lămâie stoarsă 

- un căţel de usturoi strivit 

”Toate ingredientele le amestecăm bine cu maioneza şi smântâna şi le dam la frigider. Servim cu ceapa roşie murată. Reţeta conţine 300 mililitri de apă, 200 ml oţet, două linguri de zahăr, o foaie de dafin, 4 boabe de piper. Se fierb în clocot şi se adaugă 3 cepe roşii tăiate felii. După răcire, se servesc ca atare în burger”, ne explică bucătarul buzoian.

Cele mai bune pâinici pentru un burger gustos sunt chiflele brioche.

Facem un jar sau punem chiar şi o tigaie la foc mic pe aragaz , frigem burgerii fără sa ne grăbim, ca să-i păstrăm fermi, chiflele le încălzim şi pe ele, adăugăm salata cu sos ranch apoi burgerul.

Peste burger punem o felie de brânză, chedar de preferinţă, şi o felie de bacon la grătar. Terminăm cu puţin sos barbecue şi adăugăm cealalată jumătate de chiflă. Putem adăuga şi roşii, o felie, dar şi castraveţi muraţi, o felie sau două.

Mai multe pentru tine:
Cel mai emoționant moment din semifinalele Vocea României 2025. Tânăra care i-a făcut să plângă pe Horia Brenciu și Theo Rose: „Ești un test pentru noi”
Top 10 brazi artificiali de Crăciun 2025 cu cele mai bune recenzii și extrareducere de până la 40% pe eMAG. Alege bradul perfect și profită de discounturi
ElectroWeekend eMAG: Top 15 produse cele mai populare și testate de clienți, cu cele mai mari reduceri. Pune-ți electro oferta sub brad!
Ce nu știai despre Raluca Moroșanu, judecătoarea care a înfruntat-o pe șefa Curții de Apel București, Liana Nicoleta Arsenie
Crăciun 2025: Cele mai bune jucării educative pentru copii – Cadouri care dezvoltă imaginația, inteligența și curiozitatea lor. Investește în viitor
A plecat din Kenya în căutarea unui trai mai bun în România, însă salariul l-a dezamăgit. Iată în ce țară vrea acum să se mute acum
Cadouri de Crăciun 2025 pentru ea – White Luxury Gifts: eleganță, stil, statement și surprize premium sub 100 €
eMAG MultiDeals 2025: Ghid complet pentru extra reduceri de până la 20% și cele mai populare 11 produse de cumpărat
Cadouri de Crăciun pentru bărbați care aduc zâmbete: cele mai haioase pijamale și pulovere, sub 100 de lei, care fac sărbătorile memorabile
Cine sunt, de fapt, Dragoș și Gheorghe Vîlcu, despre care se spune că finanțează din umbră Recorder și Hotnews
Adio, nuntă regală! Prințul s-a despărțit de iubita pe care tocmai i-o prezentase Prințului Albert de Monaco