Îşi rupe din pensie ca să ajute sinistraţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu este bogată, dar se mulţuumeşte că are ce să pună pe masă şi un acoperiş deasupra capului. A putut totuşi să rupă din puţinul ei şi să ofere şi celor năpăstuiţi de soartă, cărora apele le-au luat tot ce au agonisit o viaţă întreagă. Este povestea unei bătrâne din Buzău care astăzi a donat pentru sinistraţi câţiva saci de haine, alimente şi bani.

Ioana Dragu are 83 de ani şi trăieşte singură într-o garsonieră din Buzău. A lucrat 30 de ani la Tractoru Braşov, la călire, o meserie grea, de bărbat, şi nu a fost căsătorită niciodată.

Când a ieşit la pensie s-a întors acasă, la Buzău, şi doar fratele şi nepoţii îi mai calcă pragul din când în când. Are o pensie de 900 de lei care se duce mai mult pe medicamente şi întreţinere, dar nu se vaită. Îi mulţumeşte în fiecare zi lui Dumnezeu că o ajută să se ridice din pat.


A văzut la televizor tragedia prin care trec sinistraţii din Moldova şi s-a hotărât să îi ajute cu ce poate.

"Mă uitam la televizor şi am văzut bătrâni disperaţi, cărora le-a luat apa tot. Nu am mai putut să bag mâncare în gură de atunci şi m-am hotărât să îi ajut şi eu. Nici eu nu am, dar măcar am un pat cald şi am ce să pun pe masă, şi asta este binecuvântarea", ne-a spus cu lacrimi în ochi Ioana Dragu.


Femeia a pregătit saci cu haine, lenjerie de pat, alimente şi 50 lei, apoi i-a rugat pe cei de la Crucea Roşie să vină să i lea ia de acasă, ca să fie sigură că vor ajunge la sinistraţi.

Crucea Roşie filiala Buzău a trimis deja un transport către localitatea Pătrăuţi din Suceava şi urmează să mai trimită unul cu patru tone de îmbrăcăminte şi cazarmament, alimente şi apă.