Cum preparăm acasă bucăţile de pui în crustă asemănătoare cu „crispy strips“. Reţeta originală, ţinută în mare secret

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi încearcă să prepare acasă ceea ce americanii numesc „crispy strips“, însă nu toţi nimeresc gustul şi consistenţa fâşiilor de pui în crustă. Reţetele celebrelor preparate de fast-food sunt ţinute în mare secret, fiind sub protecţia unor licenţe internaţionale, însă există destule alternative care se apropie foarte mult de original.

Pentru o reţetă propusă de autoarea unui site culinar ne trebuie următoarele ingrediente:

2 linguri făină

1 linguriţă praf de usturoi 

1 linguriţă boia de ardei

1/2 linguriţă de sare 

1/8 linguriţă piper

2 albuşuri de ou mari, uşor bătute

1 1/2 cană fulgi de porumb zdrobit grosolan 

1/2 piept de pui, tăiat în fâşii (ţinut în lapte vreo 30 min)

”Preîncălziţi cuptorul la 200 °C. Combină primele 5 ingrediente într-un vas, amestecând cu un tel. Puneţi albuşurile în alt vas şi bateţi-le uşor cu o furculiţă. Fulgii de porumb zdrobiţi se aşează în alt vas. Lucraţi pe rând, făşie cu făşie. În primul rând tăvăliţi fâşiile de pui prin făină. Scufundaţi-le apoi în albuşul de ou şi în final le tăvăliţi în fulgii de porumb”, scrie Alexandra Juncu, pe site-ul alexjuncu.ro

Puneţi pe o tavă pentru cuptor o foaie de copt pe care o ungeţi cu unt. Aşezaţi făşia de pui trecută prin cele 3 operaţii în tavă şi repetaţi procedura cu restul fâşiilor de pui, trecându-le prin  amestecul de făină, albuşuri de ou şi fulgii de porumb.

Se coace la 200 grade Celsius pentru 10 minute sau până s-au făcut, întorcându-le o singură dată, scrie Alexandra, care ne recomandă să servim bucăţile de piept în crustă cu maioneză şi diferite sosuri.

O alternativă al cărei rezultat se apropie, de asemenea, de reţeta originală a fâşiilor de pui în crustă ne este prezentată de bucătarul buzoian Cristi Dobre. Pentru a prepara bucăţile de pui în crustă, avem nevoie de aproximativ două kilograme de piept de pui, porţionat în fâşii.

Ne mai trebuie două ouă, 500 ml. de smântână, 700 gr. făină, o jumătate de cană de biscuiţi sărati, salatini, pe care îi vom  fărâmiţa, o jumătate de cană de fulgi de ovăz, la fel, fărâmiţaţi, o linguriţă de piper măcinat, o linguriţă de cimbru, patru linguri de cajun spice, o linguriţă de boia iute sau dulce după preferinţe, jumătate de linguriţă de usturoi pudră, o lingură de mălai.

”Cele două ouă le batem bine cu smântână. Fâşiile de piept le amestecăm bine cu acest mix într-un bol, acoperim bolul şi-l introducem la frigider pentru aproximativ o oră. În paralel, amestecăm foarte bine, separat deci de marinada pe care o ţinem la frigider, făina, biscuiţii, fulgii de ovăz, piperul, cimbrul, cajunul, boiaua, usturoiul şi mălaiul, formând un amestec uscat”, explică Chef Cristi Dobre.

Pentru prăjit, este recomandat un recipient adânc, în care adăugăm ulei ”cam de patru degete”, astfel încât bucăţile de carne să fie acoperite de  ulei. Uleiul trebuie să fie încins la 175 - 180 grade Celsius, pentru a nu arde preparatul, spune Cristi Dobre. 

Potrivit bucătarului, scoatem bucăţile de piept din marinadă, înlăturăm excesul de smântână, le dăm prin amestecul uscat până se prinde bine de ele şi imediat le vom arunca în uleiul încins. 

Bucăţile trebuie să aibă spaţiu, să nu se atingă. Le întoarcem ca pe chifteluţe iar timpul de prăjire este de circa 10 minute. 

Fâşiile de piept în crustă vor fi scoase pe prosope de hartie. Lângă ele, spune Chef Cristi Dobre, merg 3 - 4 sosuri: ”un smoke BBQ sauce, un sweet & sour sauce, un garlic mayonnaise şi / sau un sweet chilli sauce, toate găsite în comerţ”.  

Mai multe pentru tine:
Păreri pro și contra despre Catedrala Mântuirii Neamului. Mihai Găinușă: „Bolnavii care nu plătesc CASS vor merge la Catedrală, nu la camera de gardă”. Ce spune Dan Negru?
Ce tranzacții suspecte a descoperit Libra Bank în conturile AUR. Ce plăți s-au făcut către patronul Realitatea PLUS, unde Simion și Georgescu sunt lăudați excesiv
Cine este regele care avea cel mai bizar fetiș în dormitor. Nu ”ierta” nicio parteneră
Ziua în care Biserica a deschis porțile doar pentru personalități. De ce oamenii de rând n-au avut acces în interior la slujba de sfințire a picturii Catedralei Neamului VIDEO
Supraviețuitorii Holocaustului primesc compensații de un miliard de euro de la statul german pentru servicii de îngrijire la domiciliu
La șase luni de la naștere, Jennifer Lawrence a luat o decizie radicală: „Sânii mei...”
Percheziții după explozia din Rahova. Descinderi la sediul Distrigaz și la firme implicate în verificarea rețelei de gaze
Alimentul de care Fuego nu se atinge: „Cel mai nociv pentru ființa umană”. Îi îndeamnă pe toți să-l evite
33 de ani fără Anda Călugăreanu. Saveta Bogdan: „Ioana a rămas a nimănui, după decesul mamei. Dan Tufaru o internase la o casă de copii”. Cum arată mormântul artistei?
Un tezaur roman, ascuns timp de 8 ani, după ce a fost descoperit cu un detector de metale
O contabilă din Kenya a ajuns femeie de serviciu în România și trăiește cu frică. „Mi-e teamă în fiecare zi să nu fiu...”