Maşina şi şpaga. Un poliţist a fost prins în timp ce lua mită de la un șofer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un poliţist de la Secţia 22 a fost reţinut după ce a fost prins luând mită 300 de lei de la un şofer care a intrat pe o stradă cu acces interzis. Flagrantul a fost organizat în urma unui apel primit la linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

În 22 iunie, o persoană a sunat la linia telefonică gratuită a DGA pentru a sesiza faptul că, în aceeaşi zi, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă cu acces interzis din Bucureşti, a fost oprit de un echipaj de poliţie, iar unul dintre agenţii i-a pretins bani pentru a nu-l sancţiona contravenţional.

"Ulterior, martorul-denunţător a formulat un denunţ scris cu privire la aspectele sesizate la TelVerde anticorupţie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti dispunând prin ordonanţă delegarea lucrătorilor DGA - SAMB, în vederea efectuării de activităţi procedurale", se arată într-un comunicat de presă al DGA.

Agentul prins asupra faptului i-a cerut şoferului 300 de lei. În urma flagrantului, procurorul de caz a emis pe numele agentului de poliţie ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, fiind pusă în mişcare acţiunea penală pentru luare de mită.

Flagrantul a fost organiat de Serviciul Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti, sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sprijinul tehnic al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă.