FOTOGALERIE Tradiţionalism din toată ţara, în Capitală. Vezi ce târguri se organizează cu ocazia Paştelui!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţi şi expozanţi din toate colţurile ţării se adună în Bucureşti la târgurile care marchează sărbătoarea Paştelui pentru a prezenta delicatese culinare tradiţionale, arta încondeierii ouălor sau îndemânarea şi priceperea pregătirii cărnii de miel. 

Unul dintre cele mai renumite târguri organizate cu ocazia Sărbătorilor Pascale este cel de la Muzeu Naţional al Ţăranului Român. Olari, cioplitori, pielari, rudari, fierar, ţesătoare şi mulţii alţii se reunesc la Târgul de Florii pentru a-şi expune măiestria în faţa bucureştenilor, dar şi vizitatorilor  din provincie care călătoresc special pentru a participa la eveniment.

Meşterii vor prezenta în cadrul târgului icoane, articole de îmbrăcăminte tradiţională, intrumente muzicale, mobiler şi podoabe de toate culorile.

Asta nu înseamnă că lipsesc preparatele tradiţionale. Pentru cei care vin special să se târguiască pentru d`ale gurii, expozanţii au pregătit turtă dulce ca la mama acasă, kürtös kalács, deserturi tradiţionale, halviţa de altădată şi nelipsita miere de albine.

Bineînţeles că nu vor lipsi pălinca, vinul şi alte băuturi tradiţionale, dar nici sucurile naturale.

Cei mici au şi ei parte de activitate. Teatrul de animaţie îi va ţine ocupaţi în timp ce părinţii se târguiesc cu comercianţii.

Târgul de Florii de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi-a deschis porţile azi şi poate fi vizitat până duminică, 8 aprilie 2012, între orele 10.00 – 18.00. 

„Cu iepuraşul prin Obor“

Ieri a început şi „Târgul de Paşti al Bucureştilor“, care se ţine în complexul Bell`Agio Casa, situat pe Calea Rahovei. Evenimentul adună peste 60 de artişti din toată ţara, printre cei mai renumiţi numărându-se familia de sculptori şi pictori Victoria şi Marian Zidaru, scriitorul Gheorghe Florescu, autor al volumului „Confesiunile unui cafegiu“, muzicienii Nicolae Voiculeţ şi Adrian Naidin, dar şi designerul vestimentar Gabriela Atanasiu.

Vizitatorii au ocazia, până pe 8 aprilie 2012, să descopere arta care se practică în regunile Muntenia, Moldova sau Ardeal, dar şi să participa la atelierele de încondeiat ouă, sculptură, olărit, croşetat, pictură şi multe altele. 

Click pentru a vedea imagini de la Fabrica Iepuraşilor!



Târgul este deschis celor interesaţi până duminică, 8 aprilie 2012, între orele 10.00 – 21.00.

Cu o denumire relativ comică, dar oarecum atrăgătoare, târgul „Cu Iepuraşul prin Obor“ găzduieşte şi în acest an zeci de căsuţe de lemn şi standuri expoziţionale, unde maeştrii populari din toată ţara îşi prezintă produsele specifice Sărbătorilor Pascale.

Ciocolată, turtă dulce, cozonaci, ouă încondeiate, decoraţiuni de Paşte şi picturi, toate sunt expuse în Parcul Obor, încă din 30 martie 2012, şi vor mai putea fi admirate până pe 15 aprilie 2012, între orele 9.00 – 12.00.

Cadouri deştepte de Paşte, la Târgul Cărtureştilor

„Am adus obiecte noi, creative, pline de culoare“, este descrierea Târgului Cărtureştilor, în cadrul căruia sunt expuse, potrivit organizatorilor, cadouri deştepte pentru Paşte.

Arta este principala imagine a evenimentului, care a început pe 2 aprilie 2012 şi îşi va închide porţile pe 14 aprilie 2012. Târgul încadrează colecţii de literatură, muzică clasică şi contemporană, filme, şi tot felul de obiecte decorative. 

Dacă eşti adeptul produselor handmade, în curtea Muzeului Municipiului Bucureşti (Palatul Şuţu) se ţine, sâmbătă şi duminică, Târgul ILoveHandMade, care poate fi vizitat între orele 10.00 – 19.00. Expozanţii vor prezenta accesorii, brăţări, coliere, cercei, inele şi decoraţiuni cu tematică Pascală lucrate manual.

Dacă tot nu ai ales un eveniment care să ţi se potrivească, poate îţi trezeşte interes Târgul de Florii, Paşte şi 1 Mai, care are loc în parcul Alexandru Ioan Cuza din sectorul 3.

Comercianţii şi-au aranjat marfa în căsuţele special amenajate din Parcul şi aşteaptă vizitatorii, începând de azi, 6 aprilie 2012, până pe 1 Mai. Târgul este organizat cu sprijinul Primăriei Sectorului 3.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Mai multe pentru tine:
Concedieri pe bandă rulantă la Arad, în industria auto. Sute de angajați disponibilizați: „s-au redus foarte mult comenzile”
Biden a evitat să răspundă la întrebarea dacă SUA au dovezi ale crimelor de război israeliene
Horoscop săptămâna 24-30 mai 2024. Patru zodii care își pot schimba destinul până la finalul lunii, dacă sunt atente la semne
O instanță din Franța a ordonat lui X să plătească redevențe către mass-media pentru utilizarea materialelor acestora
Florian Coldea, urmărit penal de DNA. Control judiciar pentru generalul Dumitru Dumbravă
24 mai: Mesajul „morse”, descoperirea lui Samuel Morse, cu care a fost inaugurată prima linie telegrafică din America
Cine este și cum arată, de fapt, Carla’s Dreams, solistul acuzat că a urcat pe scenă drogat: „Avem toți uneori perioade mai complicate cu manifestări diverse”
Actorul român din Generația de Aur care, înainte să moară, le-a oferit tuturor o lecție: „Dacă ieși afară și te compari cu alții, vezi că sunt mulți Dumnezei în jurul tău”
Statele Unite au anunțat lansarea, împreună cu UE, a unui mecanism de combatere a „propagandei ruse și chineze” în Balcani
Declarații de ultimă oră despre audierile de la DNA. Un fost general SRI a oferit informații amănunțite pentru anchetă
Alex Dobrescu, declarații de dragoste pentru Cristina Cioran: „Este femeia vieții mele. Femeia pe care am iubit-o și pe care o iubesc cel mai mult în viața asta”