Calea Victoriei va fi redată pietonilor începând cu anul 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din 2013 pe segmentul cuprins între Calea Victoriei şi bulevardul Regina Elisabeta se va reduce o bandă de circulaţie şi se vor lărgi trotuarele. Proiectul face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU).

Din 2013 pe segmentul cuprins între Calea Victoriei şi bulevardul Regina Elisabeta se va reduce o bandă de circulaţie şi se vor lărgi trotuarele. Proiectul face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU).

Autorităţile doresc să redea Calea Victoriei pietonilor la începutul anului viitor „Se reduce o bandă de circulaţie şi se lărgesc trotuarele. Astfel de lucrări vor fi realizate pe segmentul curpins între Piaţa Victoriei şi intersecţia cu bulevardul Regina Elisabeta, cu excepţia Pieţei Palatului”, a precizat pentru b365.ro, arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu.

"Mai întâi trebuie aprobat PIDU în Consiliul General. Apoi va trebui să întocmim temele de proiectare. Estimăm că anul viitor va fi realizat acest proiect pe Calea Victoriei", a mai explicat arhitectul-şef.

De asemenea, din cardul proiectului PIDU fac parte şi „autostrada pietonală” de la Piaţa Romană în Rahova, dar şi programul de mutare a carosabilului de pe Bulevardul Unirii în locul trotuarelor, cu modificarea fântânilor în spaţiu de promenadă.

„Vom apela la fonduri europene. Vrem să începem anul acesta traseul pietonal de la Piaţa Romană în aşteptarea fondurilor europene", declara edilul-şef, Sorin Oprescu, în lună martie.

Primăria a stabilit traseul pietonal, iar la finalizarea proiectului, locuitorii Capitalei şi turiştii vor putea colinda oraşul la pas pe traseul Piaţa Romană – strada Mendeleev – Piaţa Revoluţiei – strada Academiei – Centrul vechi – Unirii – Biserica Antim – strada George Georgescu – Calea Rahovei – Piaţa de Flori şi înapoi pe Uranus – Palatul Parlamentului – strada Ion Brezoianu – Calea Victoriei – strada Biserica Amzei – Piaţa Romană.

PIDU un proiect în favoarea bucureştenilor

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) "Zona Centrală" cuprinde aproximativ 48 de proiecte de investiţii în Capitală, în valoare de aproximativ 200 de milioane de euro şi a fost aprobat la ultima şedinţa a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, potrivit Mediafax.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană Central Bucureşti cuprinde şapte obiective principale:

- recuperarea unei identităţi urbane pentru centru

- recuperarea zonei centrale de la sud de Dâmboviţa,

- model de transport alternativ, durabil,

- sistem integrat de parcări în zona centrală,

- recuperarea spaţiilor publice,

- regenerarea urbană a cartierelor tradiţionale degradate

- dinamizarea activităţilor economice.

„ Prin lărgiri de trotuare, reamenajarea de străzi cu prioritate pentru pietoni şi biciclişti şi refacerea de peste 20 de scuaruri şi pieţe, dorim să creăm spaţii publice prietenoase şi dinamice, cu un design de un înalt standard de calitate pentru deplasare, cât şi relaxare şi socializare. Pentru spaţiile publice majore, complexe, propunem în strategie organizarea de concursuri internaţionale care să aducă soluţii de reabilitare moderne, validate prin dezbateri publice", se mai arată în proiect.