Începe curăţenia de toamnă. În cartiere vor fi amplasate mai multe containere pentru deşeuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând cu 21 septembrie, la Braşov începe luna curăţeniei de toamnă şi va fi declanşată o amplă acţiune de curăţenie a domeniului public şi privat, în toate cartierele municipiului Braşov.

Braşovenii care doresc să renunţe la obiectele casnice care nu mai prezintă utilitate sau fac curăţenie generală şi doresc să se dispenseze de lucruri nefolositoare, altele decât deşeuri menajere, o pot face în locuri special amenajate la platformele de gunoi sau în containerele de culoare portocalie, dispuse pe domeniul public.

 „Având în vedere că vine sezonul rece şi în această perioadă foarte mulţi braşoveni de la case, dar şi de la blocuri, se pregătesc pentru iarnă, am luat decizia ca începând cu 21 septembrie să începem luna curăţeniei de toamnă. În perioada 21 septembrie - 23 octombrie vom efectua următoarele operaţiuni specifice de salubrizare: măturat mecanizat, măturat manual, ras rigole, spălat mecanizat şi manual, cosit zone verzi, întreţinere şi greblat zone verzi, tuns gard viu, igienizare cursuri de ape, ridicat depozitări accidentale. Invităm toate persoanele fizice şi juridice (asociaţii de proprietari, societăţi comerciale, instituţii publice şi de învăţământ) să contribuie la realizarea curăţeniei în municipiu, prin luarea de măsuri care să ducă la curăţarea spaţiilor din perimetrul imobilelor de locuit şi a celor cu altă destinaţie, a spus administratorul public al Braşovului, Miklos Gantz.

Pentru situaţiile când deşeurile rezultate în urma curăţeniei de toamnă nu pot fi depozitate în aceste containere, braşovenii pot suna la Serviciul Inspecţie şi Control din cadrul Poliţiei Locale în vederea ridicării lor, la numerele de telefon: 0268/405000, int: 127, 253, 254 sau la Dispeceratul Primăriei Braşov, tel. 0268/984.

Unde vor fi amplasate containerele pentru deşeuri: