IAR Braşov nu are nevoie de facilităţile Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii IAR Braşov susţin că firma nu are datorii la stat şi că nu ar trebui să figureze pe lista societăţilor din industria de apărare cărora Guvernul vrea să le şteargă datoriile.

„SC IAR SA şi-a plătit obligaţiile către bugete, fără să se înregistreze nici măcar o zi întârziere în efectuarea acestor plăţi, fapt ce poate fi dovedit şi prin faptul că, accesând site-ul ANAF, la secţiunea «Obligaţii restante la bugetul de stat - mari contribuabili», la căutarea corespunzătoare SC IAR SA apare mesajul «Nu au fost găsite informaţii conforme cerinţelor»", se arată într-un comunicat al firmei semnat de directorul general al IAR Ghimbav, Neculai Banea şi citat de Mediafax.
Firma arată, de asemenea, că a încheiat exerciţiile financiare aferente ultimilor ani cu profit şi a distribuit la timp dividendele cuvenite acţionarilor.
Guvernul pregăteşte ştergerea datoriilor la buget ale firmelor din industria de apărare, de circa un miliard lei, folosindu-se de o normă UE care permite protejarea interesului militar naţional şi invocând că executarea silită a bunurilor ar afecta volumul capacităţilor de producţie pentru apărare.
Ştergerea datoriilor acumulate de către companiile din industria de apărare va fi tratată drept o măsură de redresare economico-financiară a acestora, relevă un document semnat de conducerea Ministerului Economiei. Pe lista companiilor din industria de apărare care funcţionează sub autoritatea Ministerului Economiei se află Romarm cu filialele sale, printre care şi IAR Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

Mai multe pentru tine:
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Sorana Cîrstea, învinsă fără drept de apel de Iga Swiatek, în turul al treilea la Madrid. Ce a spus poloneza
Tânărul care a primit premiul „Studentul român al anului în străinătate”. „Subliniază importanța cercetării mele“
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Liberalul Costel Alexe: „Orice zi cu Marcel Ciolacu în funcţia de premier e o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei”
Macron creionează o nouă viziune despre Europa: „Regulile jocului s-au schimbat”
CTP îl face praf pe Piedone, cu program cu tot: „Candidatul Parizer Usturoi” şi „rafala de agramatisme, fraze fracturate...”
Ingredientele pe care trebuie să le pui în apa ouălelor de Paște, pentru ca să nu se mai spargă. Se regăsesc în bucătăria fiecărei gospodine
O femeie va fi judecată după ce și-a furat propria mașină de la amanet. Banii primiți nu au fost de ajuns
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”