EXCLUSIV: Un fals inspector „ţepuieşte“ firme braşovene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Inspectorul" a întocmit un proces verbal şi a cerut o "taxă" de 50 lei

Un bărbat, a cărui identitate nu a fost încă descoperită, a „ţepuit" trei unităţi de alimentaţie din centrul Braşovului. El a fost surpins însă, de camerele de supraveghere ale uneia dintre unităţi.

Un necunoscut care a pretins că este „inspector de la Direcţia de Sanitar-Veterinară" a „verificat", zilele trecute, trei unităţi de alimentaţie publică din centrul Braşovului, reuşind să-i înşele pe angajaţii fast-food-urilor cu diverse sume de bani. Ghinionul lui este că acţiunea sa a fost înregistrată de camerele de supraveghere ale uneia dintre unităţi, aşa că, foarte probabil, va fi găsit cât de curând de Poliţie. Patronii fast-food-urilor înşelate, dar şi conducerea Direcţia Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov au sesizat ieri Poliţia şi au pus la dispoziţia anchetatorilor imaginile suprinse de camerele de supraveghere.

Individul a venit într-o zi de luni, s-a recomandat ca fiind de la DSV şi a început să-mi explice că s-au schimbat unele acte normative. A întocmit inclusiv un fel de proces-verbal, iar la final mi-a cerut 50 de lei, pentru a-mi aduce un aşa-zis model nou de registru de control. I-am dat banii, dar nu s-a mai întors, aşa că i-am anunţat pe cei de la DSVSA", a spus patronul unuia dintre fast-food-urile înşelate, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.  

„Destul de convingător"

Directorul DSVSA Braşov spune că, în aceeaşi zi, au fost „verificate" de acelaşi individ trei unităţi de alimentaţie publică, acţiunile desfăşurându-se după acelaşi tipic. „Individul, care a pretins că este doctor, a întocmit şi un fel de proces-verbal, conţinând tot felul de recomandări bazate pe pseudo-prevederi legale. Studiind hârtia şi înregistrarea video nu poţi, însă, să nu recunoşti că individul este destul de convingător", a precizat Enache.

Cazul a intrat atât în atenţia Poliţiei, cât şi a Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare. Directorul DSVSA Braşov a precizat că medicii DSVSA nu folosesc pentru întocmirea proceselor verbale decât documente tipizate şi că, înainte de a începe orice acţiune de control, se legitimează

Exemple similare în Braşov

În ultima vreme s-au înregistrat mai multe cazuri în care diverşi indivizi au pretins că sunt angajaţi ai unor instituţii cu abilităţi de control. Respectivii s-au recomandat a fi angajaţi la Garda de Mediu, Garda Financiară sau Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor. Niciunul dintre „inspectori" nu a fost până acum identificat de Poliţie.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos