Braşovenii care stau în centrul şi nordul oraşului sunt expuşi la cantităţi uriaşe de praf

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto:Adevarul

Conform studiilor efectuate de Agenţia pentru Protecţia Mediului, locuitorii din cartierele situate în zona centrală şi în cea de nord a oraşului sunt expuşi la concentraţii foarte mari de praf.

De asemenea, braşovenii care locuiesc în apropierea reţelei de drumuri, precum şi o parte a codlenilor sunt expuşi la concentraţii mai mari de dioxid de azot.

Pentru reducerea concentraţiei de praf şi a emisiilor de gaze, specialiştii au recomandat curăţarea constantă a carosabilului şi întreţinerea străzilor, îmbunătăţirea reţelei de drumuri şi fluidizarea traficului prin amenajarea de parcări, sensuri giratorii şi alveole în intersecţiile semaforizate, menţionează mytex.ro.

Agenţia pentru Protecţia Mediului a insistat şi asupra finalizării procesului de închidere a depozitelor de cenuşă şi zgură de termocentrală de la Lempeş şi Sânpetru. Pe de altă parte, s-a ajuns la concluzia că este nevoie de un control mai strict al organizărilor de şantier de construcţii, în vederea respectării prevederilor legislaţiei de mediu, potrivit mytex.ro.