Poliţiştii şpăgari din Brăila intră la judecată
0Încercarea celor 22 de poliţişti brăileni, cercetaţi sub control judiciar, pentru infracţiuni de luare de mită, de a scăpa de acuzaţii s-a dovedit inutilă. Tribunalul Brăila a constatat , marţi, 22 septembrie, legalitatea rechizitoriului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi a dispus începerea judecăţii faţă de cei 22.
Judecătorii au respins ca neîntemeiate excepţiile de nelegalitate a actelor de urmărire penală şi a rechizitoriului, invocate de cei acuzaţi. Astfel, poate începe efectiv judecata pentru poliţiştii prinşi în timp ce primeau mită de la şoferi care încălcau regulile rutiere.
"Respinge ca neîntemeiate excepţiile de nelegalitate a actelor de urmărire penală şi a echizitoriului, precum şi cererile de excludere a unor probe din faza de urmărire penală şi de completare a probatoriului în faza de urmărire penală formulate de inculpaţii Pascu Dragoş, Ion Emanuel, Meiroşu Daniel, Oprescu Florian Valentin, Bălan Cristian, Paraleu Alin Petrişor, Podaru Fănel, Simion Marius, Bunea Marius, Hagiu Daniel, Meiroşu Cosmin Valentin, Cioroiu Aurelian Emanuel, Bunea Valentin Eugen, Manea Gheorghe, Grigoriu Ionuţ, Constantin Alexandru, Farcaş Stănică, Burlacu Victor, Custură Dragoş Constantin, Urse Ionuţ, Ilie Adrian şi Mocanu Adrian Ionuţ. Constată legalitatea rechizitoriului cu nr. 558/P/2014 din data de 25.05.2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casatie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, a administrării probelor, precum şi a actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii în cauză", este soluţia dată, marţi, de Tribunalul Brăila.
Instanţa a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar luată faţă de inculpaţi şi o menţine, poliţiştii având de respectat unele obligaţii, pe durata măsurii, pentru a nu risca să ajungă în spatele gratiilor. Judecătorii au dispus restituirea sumelor de bani ridicate de la domiciliile inculpaţilor, în urma percheziţiilor. Decizia instanţei nu este definitivă, în cauză putând fi formulată contestaţie pe fond, în termen de 3 zile de la comunicare cu inculpaţii şi cu Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Tribunalul Braila.
Cei 22 de agenţi au fost „săltaţi”, în dimineaţa zilei de 11 mai, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, după ce au fost filaţi timp de mai multe luni, dovedindu-se că primeau ca mită sume ce ajungeau până la 500 lei.
Citiţi şi
- Brăila Cercetat sub măsura controlului judiciar, unul dintre poliţiştii brăileni acuzaţi de luare de mită a primit permisiunea de a pleca în străinătate