Ofiţer SRI , suspectat în dosarul contrabandei de la Vama Stânca, filat de colegi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cornel Corneschi, angajat al Serviciului Român de Informaţii în funcţia de locotenent colonel , este bănuit de implicare în contrabanda cu produse accizabile din Republica Moldova. Ofiţerul a fostfilat de colegii săi iar acum a fost suspendat din funcţie.

De patru luni, telefoanele ofiţerului SRI , dar şi cele ale vameşilor de la Stânca , sunt ascultate, susţin surse judiciare. Colegii sri-istului l-au filat şi i-au urmărit toate mişcările.

FOTO- VIDEO Capturi impresionante, ridicate de la casele vameşilor de la Stânca

De la începutul anchetei au fost suspiciuni legate de activitatea locotent -colonelui cu atât mai mult cu cât fratele său este şoferul Vămii Stânca, arestat pentru contrabanda cu ţigări, făcută cu maşina instituţiei. De altfel, descinderi s-au fost făcute şi la casa sa de pe strada Armeană nr. 7, pe care o împarte cu părinţii. Avocaţii familiei au negat atunci extinderea cercetărilor şi în ceea ce îl priveşte pe ofiţer. "Nu a făcut percheziţie la el, pentru ce să-l apăr dacă nu are nici o calitate în dosarul acesta? S-a făcut percheziţie în bucata de casă a tatălui lui, fiecare are intrare separată pentru bucata lui", a declarat avocata Daniela Lungu.

Rolul ofiţerului SRI în reţea nu este încă defintiv. El este cercetat în libertate iar superiorii au decis suspendarea din funcţie pe perioada anchetei.