„Toamna bucatelor de la Jupânu“ dă start la ediţia a 4-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gurmanzii sunt ispitiţi cu delicatese din carne de porc

Timp de trei zile, începând de vineri bistriţenii sunt aşteptaţi la degustări de cârnaţi şi şunculiţe condimentate cu concursuri

De astăzi şi până duminică „Toamna bucatelor de la Jupânul" va aduce în Piaţa Decebal  un adevărat festin cu mezeluri tradiţionale româneşti. Expoziţiilor cu vânzare care vor împânzi piaţa li se vor adăuga degustări şi multe surprize, promit organizatorii ediţiei cu numărul 4. Bistriţenii  sunt aşteptaţi să concureze  la competiţii de mâncat mici în timp record şi de sorbit cât mai multe pahare de bere în 30 de secunde. Şi gospodinele pot pleca acasă cu premii. Ele sunt invitate să depune în urne reţetele de mâncare caldă pe care le ştiu prepara, iar cele mai reuşite vor câştiga premii. Un alt concurs pentru care este pus la bătaie un premiu special va premia  cea mai bună reţetă de preparare a unui produs din carne  de porc: „Propune-ne pentru fabricare un produs nou din carne de porc de casă şi premiul special poate fi al tău", sună una dintre invitaţiile la concurs, trecute pe afişul festivalului gurmand.

Degustări pe ritm de muzică

Expoziţiile, degustările şi concursurile vor fi asezonate şi anul acesta cu multă muzică populară. Anuţa Motofelea, fraţii Spânu, Nicu Cioancă, Mirela Petruş şi Mina Buga sunt artiştii de muzică populară invitaţi să susţină recitaluri în Piaţa Decebal.