10 maramureşeni hotârâţi să schimbe viaţa a şapte copii. Steagul Băii Mari va ajunge pe cel mai înalt vârf muntos al Africii
0Proiect unicat la nivel de România pus ân practică de 10 maramureşeni care au ales s] escaladeze cel mai înalt vârf muntos din Africa, Kilimanjaro în scop caritabil.
Zece oameni hotârâţi să escaladeze cel mai înal vârf muntos din Africa, cunoscutul şi în acelaşi timp temutul munte Kilimanjaro. Unde, conform statisticilor, doar unul din trei oameni ajunge în vârf.
Sunt însă şi oameni care arată că, prin implicare şi prin puterea exemplului, pot schimba viaţa unei familii, apoi a unei comunităţi şi, în final, traiectoria unei ţări.
Un grup de 10 oameni s-a hotărât să urce pe muntele Kilimanjaro pentru a strânge 25.000 de euro şi a oferi o şansă la o nouă viaţă unei familii. O parte din cei care vor pleca spre Africa în data de 27 februarie au fost prezenţi la o conferinţă de presă legată de acest subiect şi au mărturisit că pentru ei va fi adevărată provocare această călătorie. Unii dintre ei au recunoscut că până să ajungă să meargă pe Kilimanjaro nu au urcat un munte mai mare decât Ignişul.
“Kilimanjaro este un munte care te testează, îţi testează resursele fizice şi mai ales pe cele de voinţă şi răbdare.”, a declarat Cosmin Andron, ghidul expediţiei TEAM HOPE.
“Albert Einstein a spus cândva că ceea ce facem pentru noi dispare odată cu noi, însă ceea ce facem pentru alţii rămâne pentru eternitate. Eu cred că orice lucru bun pe care îl facem pentru copii ne transformă în eroii lor. Pentru că, ajutându-i, îi salvăm.
Când am decis să urcăm pe Kilimanjaro, ne-am gândit să nu o facem pentru noi, ci şi pentru o cauză importantă, o poveste căreia să-i adăugăm un “happy ending”. Am apelat atunci la prietenii de la Hope and Homes for Children, acea mână de oameni care au reuşit să schimbe vieţile a peste 30.000 de copii.” – a explicat Radu Negulescu, iniţiatorul expediţiei.
Cei 10 maramureşeni vor ajuta familia Bordei, care a făcut parte din programul de Prevenţie a Abandonului, desfăşurat de HHC România. Practic, HHC a ajutat-o pe Anişoara să rămână alături de copiii ei, atunci când situaţia familiei a fost extrem de dificiă. Kilimanjaro for Hope doreşte acum să le schimbe total viaţa. Anişoara Bordei este o mamă singură cu şapte copii şi anume Diana, Viorel, Liviu, Sorin, Mădălina, Adrian şi Alina. Povestea lor pare un scenariu de film. Mama, după ce a suferit abuzurile unui soţ violent şi alcoolic, îşi ia viaţa în propriile mâini şi pleacă în necunoscut, fără o locuinţă sau o sursă de venit, considerând că singurul lucru care contează este siguranţa copiilor ei.
Cei 8 locuiesc cu chirie într-un apartament de 2 camere semidecomandate, cu paturi extensibile uzate şi incomode. Însă Anişoara are un serviciu stabil de 8 ani şi, cu puţinul pe care îl are, şi-a trimis copiii să studieze violoncelul si pianul, limbi străine sau dans.
Cei doi copii mai mari lucrează şi ei şi se pregătesc să intre la facultate. Pentru Anişoara, imposibilul nu există, ea le spune copiilor ei că pot ajunge orice îşi doresc. Adevărul este însă că au nevoie de ajutor şi că doar determinarea senzaţională a mamei lor nu este de ajuns.
Pe 18 martie, HHC îi va urca pe copii pe scena Ateneului Român la cea de a treia ediţie a Galei Twin Heart, pentru a le împlini visul de a continua studiul muzicii si al dansului. La conferinţa de presă de lansare oficială a acestei expediţii a fost prezent şi primarul Cătălin Cherecheş, care a adus steagul Băii Mari pentru a fi dus de cei 10 temerari pe cel mai înalt vârf Muntos al Africii.
Cei 10 membri ai Team Hope vor urca 41 de kilometri pe Kilimanjaro şi fiecare pas al lor îi va aduce pe copii mai aproape de o viaţă decentă, mai aproape de normalitate. Realizatorii emisiunii “Visuri la cheie” vor contribui de asemenea la readucerea speranţei şi a zâmbetului pe chipul celor mici. Gheorghe Hagi îl poate ajuta pe Viorel, băiatul talentat la fotbal, cu lecţii şi antrenamente speciale.
Citeste si: Descoperirea din incinta Sarmizegetusei va fi expusă, după doi ani. Matriţa bijutierului dacilor e unică