Bacău: Grindina a distrus zeci de hectare de teren (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Mărgineni și Hemeiuși sătenilor le-a fost spart acoperișul casei.

În puțin de jumătate de oră, grindina care a căzut ieri în jurul orei 16.00 în județul Bacău a făcut pagube de zeci de mii de lei. Cele mai afectate comune au fost Hemeiuși și Mărgineni, unde gheața care s-a abătut asupra sătenilor a fost de mărimea unui ou de găină.

Astfel, în comuna Mărgineni au fost distruse, în proporție de 80%, 215 hectare de teren pe care era cultivat porumb și viță de vie. Mai mult, la zece case acoperișul de azbociment a fost distrus, iar la șase sere a fost spartă sticla.

Grindina a format adevărate cratere și pe 14 drumuri comunale în lungime totală de șase kilometri, iar podețul care face legătura cu Fântânele a fost luat de apă”, ne-a explicat Marcelin Șolot, primarul din comuna Mărgineni.

Distrugeri și la Hemeiuși

Pagube s-au înregistrat și în comuna Hemeiuși unde, în 30 de minute a fost spart acoperișul din țiglă la 20 de case. De asemenea, a fost spălat prundișul pe patru kilometri de drum și cultura de pe 100 de hectare de teren a fost distrusă în proporție de 70%.

Grindina a pus la pământ hectare întregi de floarea soarelui, viță de vie și porumb. Gheața a fost de mărimea unui ou și nu exagerez cu nimic. Am trimis echipe pe teren pentru a face o evaloare exactă a pagubelor”, a subliniat Constantin Mihăilă, primarul din Hemeiuși. Tot el a mai agăugat că în această zonă a fost spart parbrizul la 20 de mașini.

În orașul Buhuși, a fost afectat sistemul de electrificare de pe strada Republicii prin ruperea firelor la trei stâlpi de iluminat public datorită vijeliei și ruperii unor copaci din zonă.