Rechizitoriul prin care a fost trimis în judecată pastorul olandez acuzat de viol a trecut de camera preliminară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instanţele de judecată au stabilit, definitiv, legalitatea sesizării Judecătoriei Aiud cu privire la rechizitoriul prin care a fost trimis în judecată un cetăţean olandez de 77 de ani, acuzat de viol în formă continuată.

Tribunalul Alba a luat act, joi, 25 octombrie, de retragerea contestaţiei formulate de inculpat împotriva Încheierii penale nr. 309/2018, pronunţate de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Aiud.

Potrivit acestei încheieri, s-a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Instanţa a dispus începerea judecăţii, urmând ca în perioada următoare să fie programat un termen de judecată.

Olandezul în vârstă de 77 de ani a fost arestat în luna mai, iar în 18 iunie a fost trimis în judecată. Potrivit rechizitoriului, inculpatul a întreţinut acte sexuale orale cu persoana vătămată în locuinţa sa din Ocna-Mureş (nepotul inculpatului, în vârstă de 5 ani, aflat în îngrijirea sa temporară), precedate de acte de natură sexuală constând în atingeri, mângâieri şi masturbări, în timp ce erau dezbrăcaţi.

Bărbatul a fost arestat preventiv până în 25 septembrie, când, Tribunalul Alba, a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Derk de Jong nu are voie să părăsească teritoriul României şi nici să ia legătura cu victima acestuia sau cu martorii din dosar.