Criza gunoaielor din Alba Iulia, rezolvată temporar. Deşeurile vor fi depozitate la marginea oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gunoaiele vor fi ridicate după câteva zile de pauză. Foto: alba24.ro

Criza depozitării gunoiului de la Alba Iulia s-a rezvolat temporar. Depozitarea deşeurilor din Alba Iulia se va face la rampa de transbordare de pe centura oraşului, până la deschiderea gropii de gunoi de la Galda de Jos, estimată pentru sfârşitul lunii aprilie.

Soluţia propusă de Primărie a primit acordul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba, dar şi al Direcţiei de Sănătate Publică Alba, au transmis reprezentaţii primăriei într-un comunicat de presă.

Administraţia locală a solicitat operatorului de salubritate, Polaris M Holding, să depună la Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba documentaţia pentru autorizarea depozitării temporare a deşeurilor din Alba Iulia la rampa de transbordare de pe centura oraşului. Documentaţia a fost depusă la începutul săptămânii în curs.

Acordul favorabil al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba a fost emis astăzi, 24 martie. Un aviz pozitiv a fost emis şi de către Direcţia de Sănătate Publică Alba.

Altfel spus, firma de salubritate a reluat, din acest moment, ridicarea deşeurilor din Alba Iulia. Gunoiul va fi depozitat la rampa de transfer de pe centura oraşului. Spaţiul peste 2000 de metri pătraţi betonaţi, cămin de levigat, posibilitate de curăţare/spălare şi este îngrădită. A fost construită integral de către operatorul de salubritate Polaris M Holding şi are toate avizele şi autorizaţiile pentru funcţionarea în cele mai bune condiţii.

Până acum deşeurile menajere din Alba Iulia erau transportate de către Polaris M Holding la Târgu Jiu. Recent, Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj a suspendat autorizaţia de funcţionare a depozitului de deşeuri.

”Sintagmele neputinţei «criză a gunoiului», «Alba Iulia sufocată de gunoaie», «problema gunoaielor» trebuie să dispară pentru totdeauna. Nici nu mai contează de când au început problemele şi cine le-a generat, e o obligaţie pentru toţi cei implicaţi, de la primării până la Consiliul Judeţean să le rezolve definitiv.

Indiferent că sunt din Alba Iulia sau Galda, oamenii, contribuabilii cu „ gunoiul” plătit la zi, nu sunt vinovaţi cu nimic şi nici nu ar trebui să îi intereseze problemele organizatorice care generează toată această situaţie, în fiecare nou sezon. Sper să fie ultima situaţie de genul asta, să se deschidă în sfârşit, după ani şi ani, rampa de la Galda şi totul să funcţioneze cum a fost proiectat”, spune Gabriel Pleşa, primarul Municipiului Albă Iulia.

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Cum a scăpat un motociclist german de o amendă de 5.000 de lei, după ce a circulat pe un drum forestier din Apuseni

 

Teritoriul românesc de la Marea Ionică. Ce s-a întâmplat cu terenul dăruit lui Nicolae Iorga de Regele Zogu al Albaniei