VIDEO Sibienii au „vibrat“ pe ritmuri de taiko

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cea mai mare tobă la care cântă Hayashi are 1,5 metri în diametru

Peste 500 de sibieni au umplut, sâmbătă seara, până la refuz Sala Thalia pentru a asista la concertul susţinut de Eitetsu Hayashi. Bărbatul este considerat cel mai bun interpret de Taiko, muzică tradiţională japoneză.

S-a născut în 1952 în Shingon şi este mezinul unui călugăr budist. „Taiko" este termenul japonez folosit pentru a defini diverse tipuri de tobe tradiţionale japoneze, total diferite de tobele obişnuite.

Eitetsu Hayashi a învăţat să cânte la Taiko de la o vârstă fragedă. Şi-a cumpărat primele tobe din banii câştigaţi muncind în templu. „Mi-am luat cel mai ieftin set de tobe complet şi băteam într-un colţ al templului", îşi aminteşte Eitetsu.

Japonezul a perseverat şi a ajuns să participe la turnee în toată lumea şi să adune în sălile de spectacol sute de oameni. Aşa s-a întâmplat sâmbătă seara, la Sibiu, când peste 500 de oameni au aplaudat aproape un sfert de oră, fără oprire, prestaţia japonezului.

„A fost ceva unic. Cred că o singură dată în viaţă ai şansa de a participa la un asemenea spectacol", a spus Mihaela Ionescu, unul dintre sutele de spectatori care au asistat la concert.

Nici Eitetsu Hayashi nu a rămas indiferent, în urma evenimentului declarând că a avut şansa de a cânta într-unul dintre cele mai bune locuri pentru Taiko. „Sala «Thalia» oferă condiţiile cele mai bune pentru ca spectatorii să poată simţi vibraţia fizică transmisă din instrument", a declarat Eitetsu Hayashi.

Japonezul a adus în faţa sibienilor nu mai puţin de 14 tobe tradiţionale japoneze, care în total au cântărit 980 de kilograme. Concertul a fost cu atât mai deosebit cu cât, alături de maestrul japonez, pe scenă a urcat şi Orchestra Filarmonicii „George Enescu", din Bucureşti.