Ţigările se scumpesc cu 5% de la 1 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţurile la ţigări vor creşte săptămâna viitoare cu 0,2 lei pe pachet, în medie, după intrarea în vigoare a noilor accize. Aceste taxe vor fi mai mari cu circa 20% faţă de nivelurile

Preţurile la ţigări vor creşte săptămâna viitoare cu 0,2 lei pe pachet, în medie, după intrarea în vigoare a noilor accize. Aceste taxe vor fi mai mari cu circa 20% faţă de nivelurile actuale, accizele pentru celelalte produse urmând să rămână nemodificate.

Pentru ţigări şi ţigări de foi, acciza va creşte, începând cu 1 iulie, de la 34,5 euro/1.000 de bucăţi, la 41,5 euro, iar în cazul tutunului destinat rulării în ţigarete şi a altor tutunuri de fumat, taxa de 46 euro/kilogram va fi majorată la 55 euro/kilogram. Pentru anul viitor, Codul Fiscal stabileşte majorarea accizelor la 50 euro/1.000 de bucăţi, în cazul ţigărilor şi ţigărilor de foi, respectiv 66 euro/kilogram pentru tutunul destinat rulării în ţigarete. România trebuie să majoreze treptat acciza, astfel încât aceasta să ajungă, în 2010, la 74 de euro.