Sibiu: Dublu vernisaj la Brukenthal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Galeria de Artă Contemporană găzduieşte de astăzi până în 27 mai două expoziţii inedite, care cuprind o serie de lucrări de desen, pictură sau fotografie.

Denumită "F.A.B.S.", prima dintre cele două expoziţii reuneşte lucrările a patru artişti italieni şi dezbate tematica regăsirii sinelui, a interiorizării, a recompunerii personalităţii, a suprapunerii individualităţilor şi a acceptării diverselor subiectivităţi. „ Prin diferite modalităţi de expresie artistică- fotografie, video, instalaţie- şi printr-o cercetare amplă a profunzimilor umanităţii, cei patru artişti tineri depăşesc disensiunile socio-politice, existente la ora actuală între Italia şi România”, sa spus Anca Mihuleţ, din cadrul muzeului sibian.
Cea de-a doua expoziţie care poate fi vizitată la Galeria de Artă Contemporană până în 27 mai este a artistului Christian Paraschiv şi propune o selecţie de lucrări de desen, infografie, performance şi pictură. Artistul a învăţat la Universitatea Naţională de Artă Bucureşti, apoi s-a stabilit la Paris, fără a întrerupe legaturile cu mediul artistic românesc. Lucrările lui Christian Paraschiv au fost expuse în importante muzee şi galerii din Franţa, SUA, Brazilia, Argentina, Belgia, Spania, Anglia sau Austria.