Prof de nota 10 la Sport: a lăsat trei eleve repetente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dascălul Octavian Botez, de la Grupul Şcolar Industrial Tecuci, a refuzat să le treacă clasa pe trei liceene. Cristina, Laura şi Iustina s-au trezit în toamnă tot în clasa a X-a după ce au dat chix şi la examenul de corigenţă la Educaţie Fizică.

Cristina Nedelcu, Laura Gheorghiu şi Iustina Eşanu, colege în clasa a X-a la Grupul Şcolar Industrial Tecuci, au reuşit performanţa de a rămâne repetente din cauza Educaţiei fizice.

Cunoscute ca chiulangiţele liceului, fetele şi-au găsit vara aceasta naşul şi s-au trezit că încep noul an şcolar tot în clasa a X-a. Profesorul de Sport Octavian Botez a ţinut morţiş să le arate elevelor că şi materia sa e la fel de importantă ca oricare alta. „Nu le-am cerut să-mi stabilească recorduri, ci să-şi îndeplinească baremele de examen", spune profesorul.


CITIŢI ŞI:

Cum se poate rămâne repetent din cauza educaţiei fizice!

Bătaie între fete la Colegiu Tehnic "Dumitru Moţoc" din Galaţi. O elevă a ajuns la spital VIDEO


Explicaţie: „Aveam o relaţie"

Dascălul este completat de directorul-adjunct al liceului, Iuliana Şerban: „Aveau sute de absenţe. Stăteau prin barurile de pe lângă liceu şi sperau să treacă clasa. Ei bine, s-a găsit cineva să le arate că aşa nu se mai poate". Liceenele mai treceau pe la ore din când în când, însă niciodată la Sport. Fetele, toate în vârstă de 16 ani, au şi explicaţii pentru ­chiul. Laura nu suporta să alerge sau să sară în lungime, Iustina avea lucruri mai importante de făcut, iar Cristina era îndrăgostită.

„Aveam o relaţie cu un băiat, dar nu a mers. De aceea am lipsit des de la şcoală. Eram mai preocupată de viaţa mea emoţională decât de ore", povesteşte Cristina Nedelcu, adolescenta care a avut în anul şcolar trecut nu mai puţin de 371 de absenţe.

Cristina speră că-şi va reveni după experienţa neplăcută din anul şcolar trecut



A chiulit şi la corigenţă

Cum era în clasa a X-a, Cristina nu a putut fi exmatriculată. În schimb, a rămas în vară cu situaţia şcolară neîncheiată la mai multe materii. Dacă la două dintre ele a reuşit să promoveze, la Educaţie fizică nici nu s-a prezentat la corigenţă.

Prin urmare, profesorul Botez a lăsat-o repetentă, alături de prietenele ei. Diriginta de anul trecut a celor trei, Mihaela Avram, spune că ştia de situaţie, dar că a reuşit cu greu să ia legătura cu familiile repetentelor.  „Părinţii mi-au promis că vor lua măsuri, dar s-au dovedit ineficiente", spune dascălul. Proaspăt reînscrise în noul an şcolar, Cristina, Laura şi Iustina ­s-au resemnat că sunt tot în clasa a X-a şi că nici nu vor mai fi colege. Surprinzător, una dintre ele nu s-a lecuit de chiulit. Şi tot la Educaţie fizică. „Am avut deja două ore, dar pe Iustina ­n-am văzut-o încă", spune profesorul de Sport.

"Aveam o relaţie cu un băiat, dar nu a mers. De aceea am lipsit des de la şcoală."
Cristina Nedelcu
elevă